2B Tasarısı Komisyondan Geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, orman özelliğini yitirmiş ve kamuoyunda 2B arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısını kabul etti.Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İstanbul mill

2B Tasarısı Komisyondan Geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, orman özelliğini yitirmiş ve kamuoyunda 2B arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısını kabul etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İstanbul milletvekili İbrahim Yiğit başkanlığında toplanan komisyon, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısını ele aldı.

Görüşmelerin ardından kabul edilen tasarı, orman niteliğini kaybettiği için Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerlerin, rayiç değeri üzerinden satılmasını öngörüyor.

Kamuoyunda ormanlık arazilerin yok edilmesi gerekçesiyle tartışılan tasarı için orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B çalışmasındaki toplam alanın 410 bin hektar olduğunu, ancak 2B alanının toplam 316 bin 811 hektar olarak gözönüne alınması gerektiğini dile getirmişti.

Eroğlu, 2B'nin kangren olmuş bir mesele olduğunu, bunun çözülmesi gerektiğini belirterek "Bu ormanlar peşkeş çekiliyor falan, yok öyle bir şey. Bunlar işgal edilmiş. Üzerinde organize sanayi bölgeleri, birtakım köyler, yerleşim alanları var. Bedelsiz bir şekilde oturuyor. İşgalci bir şekilde. Netice itibarıyla bunları satarak aldığımız paralarla bu alanların iki katı kadar orman alanı oluşturacağız" diye konuşmuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam