2014 yılı siber saldırı sayısı açıklandı

Hollanda merkezli siber güvenlik firması Gemalto tarafından hazırlanan rapor, 2014'te hacker saldırılarında ciddi bir artış yaşandığına işaret etti.VERİ HIRSIZLIĞINDA YÜZDE 78 ARTIŞRaporda, 2013'e kıyasla güvenlik duvarlarını aşmayı başaran saldırıların y

2014 yılı siber saldırı sayısı açıklandı

Hollanda merkezli siber güvenlik firması Gemalto tarafından hazırlanan rapor, 2014'te hacker saldırılarında ciddi bir artış yaşandığına işaret etti.

VERİ HIRSIZLIĞINDA YÜZDE 78 ARTIŞ

Raporda, 2013'e kıyasla güvenlik duvarlarını aşmayı başaran saldırıların yüzde 49 arttığı, çalınan veri oranında ise yüzde 78 artış yaşandığı belirtildi.

SALDIRILARIN YÜZDE 54'Ü BİLGİ HIRSIZLIĞI

Gemalto, saldırılarda şahsi bilgi hırsızlığının birinci sırada geldiğini ve saldırıların yüzde 54'ünü oluşturduğunu belirtti. Bu tür saldırılarda bireylerin e-posta adresleri, isimleri, şifreleri ve banka bilgileri gibi verilerin hedef alındığı ifade edildi.

SALDIRILARDA YÖNTEM DEĞİŞİKLİĞİ

Gemalto yetkilisi Tsion Gonen, 'siber saldırılarda yöntem değişikliği yaşandığını ve hacker'ların uzun dönemli kimlik hırsızlığına daha fazla önem verdiğini' belirtti. Gonen, 'elde edilen şahsi bilgilerle hacker'ların çeşitli suçlarda kullanılmak üzere sahte kimlikle hazırlayabileceklerini' söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler