20 il ve ilçede izleyiciyle buluşacak

Dünyanın dört bir yanında daha iyi bir gelecek için çaba gösterenlerin ilham verici hikayeleri, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 19-22 Kasım tarihlerinde 20 il ve ilçede izleyicilerle buluşacak.20 Kasım Cuma günü saat 13.00'te Antalya Kültür Sanat Odit

20 il ve ilçede izleyiciyle buluşacak

Dünyanın dört bir yanında daha iyi bir gelecek için çaba gösterenlerin ilham verici hikayeleri, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 19-22 Kasım tarihlerinde 20 il ve ilçede izleyicilerle buluşacak.

20 Kasım Cuma günü saat 13.00'te Antalya Kültür Sanat Oditoryum'da "Labirentteki İnsanlık" filmiyle başlayacak olan festival, 22 Kasım pazar Günü 17.30'da Antalya Anadolu Lisesi Müzik Grubu ile sona erecek. Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Antalya'da 20-21-22 Kasım tarihlerinde, Antalya Kültür Sanat Oditoryum'da ve Doğadabuan ekibi tarafından gerçekleşecek.

2015'de 8. yılını dolduran SYFF'de yer alan ve her sene yüzlerce film arasından seçilen bütüncül bakış ve yaratıcı çözümler içeren belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor.

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin "Siz de Yapabilirsiniz" çağrısına kulak veren yerel ekiplerle işbirliği yaparak 20 il ve içede eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Festivalin gerçekleşeceği il ve ilçeler: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon ve Urla (İzmir).

SYFF her sene olduğu gibi izleyicisini harekete geçmeye davet eden filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki filmlerle su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor.

Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik ve performans grupları festival programını zenginleştiriyor.

Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival; çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.

FİLMLER

Gerçek Bedel / The True Cost

Bisikletler Arabalara Karşı / Bikes vs Cars

H2O MX / H2O MX

Noksan Ev / The Absent House

Hayatta Kalma Bilgeliği / The Wisdom to Survive

Inhabit: A Permaculture Perspective

Gezegen Sil Baştan / Planet Re:Think

Göle Yas / Songs For The Lake

Delta'nın Uyanışı / Delta Dawn

Daha Güzel Bir Dünya Mümkün / The More Beautiful World Our Hearts Know Is Possible

Labirentteki İnsanlık / Man In The Maze

Fayton Bisikletten Manzaralar / View From A Pedal Buggy

Güç Bizde / Our Power

Kaplumbağa ve Turist/ The Turtle and The Tourist

Marialardan Biri / Maria of Many

Sokaktan Çıkış Dansta / Dance Up From The Street

Pun Pun Çiftliği / Pun Pun Farm

Müşterekler Algısı / A Commons Sense

Tarımın Geleceği / An Agricultural Future?

Doğal Bir Sistem ve Bir Tarım Felsefesi / A Natural System and An Agricultural Philosophy

Bataklık Hayalleri / Marshland Dreams

Yeni Çevreciler / The New Environmentalists

Büyük Değişim / Sea Change

Meksika, Değişim Zamanı / Mexico, Time For Transition

Mauritius, Sürdürülebilir Ada / A Sustainable Island

Hızır Mayası / Dew Culture

Sancı / Sanci

Aile Gibisi Yok / Families Are Forever

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam