'2 gün içinde tamamen açılacak'

VAN'a 110 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray İlçesi'nde Karayolları karla mücadele ekipleri kar, tipi ve aşırı soğuklara rağmen 2 gün içinde yolu ulaşıma açmayı hedefledi. Her yıl 6 ay kapalı kalan ve Bitlis'in Hizan İlçesi üzerinden Bahçesaray'a giden ilçe

'2 gün içinde tamamen açılacak'

VAN'a 110 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray İlçesi'nde Karayolları karla mücadele ekipleri kar, tipi ve aşırı soğuklara rağmen 2 gün içinde yolu ulaşıma açmayı hedefledi. Her yıl 6 ay kapalı kalan ve Bitlis'in Hizan İlçesi üzerinden Bahçesaray'a giden ilçe sakinleri kar esaretinden bu yıl yaklaşık 2 ay erken kurtulacak.

Her yıl kar yağışı nedeniyle 6 ay kapalı kalan ilçenin yolunda Karayolları ekipleri geçen Aralık ayında kapanan yolu bu yıl erken açmak için yoğun çalışmayı sürdürüyor. Görevliler, kar, tipi ve soğuk havaya rağmen 30 personel 12 iş makinesiyle yer yer kalınlığı 5 metreyi aşan karı temizlemek için büyük çaba gösteriyor. Karayolları 11'inci Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Bahçesaray yolundaki kar mücadelesine Şubat ayı başında başladıklarını söyledi. 35 kilometrelik yolda zorlu bir mücadele yürütüldüğünü belirten Çobanoğlu, "Hem Van'dan gidiş yönündeki Görentaş bölgesi, hem de Bahçesaray tarafındaki Karabet Geçidi bölgesinde karla mücadele yapılıyor. Açtığımız bazı bölgeler defalarca kapanmasına rağmen yeniden açtık. Ancak bu kez yolumuz 2 gün içinde tamamen açılacak" dedi.

Kar nedeniyle yolu kapalı olan Bahçesaray İlçesi'ne oturanlar, Bitlis'in Tatvan-Hizan İlçeleri karayolunu kullanarak yaklaşık 200 kilometrelik yolu aşarak ulaşabiliyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler