19 İl için kar yağışı uyarısı

 Son yağışlarla beyaza bürünen ülkenin büyük bir kısmında, bu hafta kar kalınlığını da artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun iç kesimlerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunurken, Marmara ve Ege denizlerinde ise fırtına beklendiğini aç

19 İl için kar yağışı uyarısı

 

Son yağışlarla beyaza bürünen ülkenin büyük bir kısmında, bu hafta kar kalınlığını da artırması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun iç kesimlerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunurken, Marmara ve Ege denizlerinde ise fırtına beklendiğini açıkladı.

 

Meteoroloji'nin son verilerine göre, yurdun büyük bölümünde görülecek yağışlar; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak.

Yoğun kar yağışının görüldüğü Erzurum'da 249, Ağrı'da 31, Sivas'ta 150, Erzincan'da 138, Muş'ta 123, Afyonkarahisar'da 80, Kayseri'de 9, Eskişehir'de ise 2 köy yolu ulaşıma kapandı.

Afyonkarahisar'da taşımalı eğitime 2 gün, Karaman ve Denizli'nin bazı ilçelerinde ise 1 gün ara verildi.

KIRIKKALE'DE DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Kırıkkale'nin Keskin, Karakeçili, Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede yarın eğitime 1 gün ara verileceği bildirildi.

Keskin, Balışeyh, Karakeçili ve Sulakyurt ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde yarın eğitim verilemeyeceği belirtilen açıklamada, il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli vatandaşların da yarın izinli sayılacakları kaydedildi.

Bu arada, Karakeçili'de ise kar kalınlığı 15 santimetreyi geçtiği, kar yağışı nedeniyle Karakeçili-Kırıkkale ve Kaman-Ankara karayollarında yol açma ve tuzlama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

MUĞLA'DA 10 KÖYDE OKULLAR 2 TATİL

Muğla merkezde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle 10 köyün ilköğretim okulunda eğitim öğretime iki gün ara verildi.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, dağ köylerinde kar yağışının gün boyunca devam etmesi sebebiyle olumsuz bir durum yaşanmaması için 10 köydeki ilköğretim okullarının iki gün tatil edildiği bildirildi. Tatil edilen okullar şunlar: Dokuzçam İlköğretim Okulu, Gazeller İlköğretim Okulu, Göktepe Ş.J.Uz.Çvş. Berkant Şara İlköğretim Okulu, Kuzluk Süleyman Öztürk İlköğretim Okulu, Avcılar İlköğretim Okulu, Çamoluk İlköğretim Okulu,Esençay İlköğretim Okulu, Günlüce İlköğretim Okulu, Sungur İlköğretim Okulu, Taşlı İlköğretim Okulu.

 

 

KAHRAMANMARAŞ'IN ÇAĞLAYANCERİT İLÇESİ'NDE OKULLAR 2 GÜN TATİL

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde 3 gündür aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde de etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun kapanmasıyla ilçedeki okullarda çarşamba ve perşembe günü eğitime ara verildi.

Son 3 gündür etkili olan kar yağışı yüzünden Çağlayancerit- Kahramanmaraş yolu zaman zaman ulaşıma kapanırken, bazı köylere de elektrik verilemedi.

DENİZLİ'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Denizli Valiliği, kar yağışı sebebiyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini, ancak Buldan ve Sarayköy ilçelerinde eğitim ve öğretim yapılacağını bildirdi.

UŞAK'TA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Uşak'ta başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışının, kentte hayatı etkilediğini belirterek, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini söyledi. Düzgün, yağışın yarından sonra da devam etmesi durumunda tatilin uzatılabileceğini kaydetti.

ESKİŞEHİR'İN HAN İLÇESİNDE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'in Han ilçesinde yarın için ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Bütün yurdu etkisi altına alan kar, Eskişehir'de de de etkili oluyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 5, yükseklerde ise 10 santimetreyi geçti. Kar, özellikle Eskişehir'in ilçelerinde etkili oluyor.

ANKARA'NIN BEYPAZARI İLÇESİNDE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde aralıksız olarak yağan kar nedeniyle ilçe genelinde okullar 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildi. Yapılan ilk açıklamada taşımalı eğitim ile köylerden Beypazarı'na gelen öğrenciler için 11 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği belirtilmişti. Karın şiddetinin ilçe merkezinde etkili olmasından dolayı okulların Çarşamba günü ilçe merkezi ve tüm köylerde tatil edildiği vurgulandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam