16 yaşında evlendi 2 ay sonra intihar etti

 Adana'da ailesinin istememesine rağmen 16 yaşındayken sevdiği 20 yaşındaki bir kişiyle evlenen kız çocuğu 2 ay sonra trenin önüne atlayarak intihar etti. Aile, damattan şikayetçi olarak Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Edinilen bilgiye göre, olay 22 Ekim

16 yaşında evlendi 2 ay sonra intihar etti

 

Adana'da ailesinin istememesine rağmen 16 yaşındayken sevdiği 20 yaşındaki bir kişiyle evlenen kız çocuğu 2 ay sonra trenin önüne atlayarak intihar etti. Aile, damattan şikayetçi olarak Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.
 
Edinilen bilgiye göre, olay 22 Ekim 2012 pazar güne saat 17:30 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Z.A. (16) okulda tanıştığı ve çok sevdiği Mehmet Aslan Güven (20) ile evlenmek istedi. Ancak baba Sabahattin Akyol (44) kızı okuması ve yaşının küçük olması nedeniyle evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine kızı Z.A., "Baba beni vermezsen kaçarım, Mehmet'i canımdan çok seviyorum" dedi. Bunun üzerine baba yine kızını yaşı küçük olduğu için vermeyerek, yaşını büyütmek için avukata başvurdu.
 
Avukat yaş büyütmenin 5-6 ay süreceğini bu süreçte kızın zaten 17 yaşına gireceğini söyledi. Bunun üzerine baba yaşını büyütmekten vazgeçerek kızının baskısına dayanamayarak evlendirmeye karar verdi. Kız çocuğu ile genç için 24 Ağustos'ta düğün yapıldı. Ancak düğünden sonra kız çocuğu ile damat arasında kıskançlık yüzünden tartışmalar çıktı. Sürekli tartıştıkları için Z.A. intihar etmeden iki gün önce babasından ayrılan ve İstanbul'da olan annesi Halime Alaşkan'ı (36) arayarak, "Anne ben çok sıkıldım sana gelmek istiyorum, eşimle sürekli tartışıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam