1,5 kilo altın buldu ve...

Adıyaman’da, yerleri süpürürken bulduğu bir buçuk kilo altını sahibine teslim eden çöpçü Abuzer Çelik’in ailesi onunla gurur duyuyor.Bahçecik mahallesinde, 10 yıldan beri çöpçülük yaparak kazandığı paraları biriktirip yaptırdığı evde yaşayan Abuzer Çelik,

1,5 kilo altın buldu ve...

Adıyaman’da, yerleri süpürürken bulduğu bir buçuk kilo altını sahibine teslim eden çöpçü Abuzer Çelik’in ailesi onunla gurur duyuyor.

Bahçecik mahallesinde, 10 yıldan beri çöpçülük yaparak kazandığı paraları biriktirip yaptırdığı evde yaşayan Abuzer Çelik, mahallenin gururu oldu. Yaklaşık 150 bin TL olan altınları sahibine teslim ederek insanlık dersi veren Abuzer Çelik, kendisine hediye edilen iki yüzüğün birini eşi Dursune Çelik’in parmaklarına taktı.

Dursune Çelik de, eşiyle gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Eğer o altınları eve getirseydi biz onu saklar sahibine verirdik. Alın teriyle kazanmış birisinin altınlarını iyi ki getirmemiş; sahibine vermiş. Kocamla gurur duyuyorum. Tüm çocuklarım dün gece aradılar ‘babamızın kirli ellerinden öperiz’ dediler.”

Oğlu Habip Çelik de, babasının altınları teslim etmesine çok sevindiğini, haram paradan kimseye hayır gelmeyeceğini kaydetti.

Kızı Zeliha Çelik ise, bu güne kadar babalarının kendilerine haram lokma yedirmediğini, bundan sonra da yedirmeyeceğine inandığını belirterek, altınların sahibine teslim edilmesine çok sevindiklerini söyledi.

Altınları bulan Abuzer Çelik de, tüm ailesinin kendisinin yaptığı bu davranıştan dolayı çok sevindiğini belirterek, “Ailemde benim gibi haram malın bize lazım olmadığını söyledi. 52 yaşına girdim haram mal almadım, yemedim. Arkadaşlarım aradı altınları teslim ettiğime çok sevindiklerini söylediler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler