15-17 yaşındaki kızlara büyük tuzak

Osmaniye'de özellikle 15-17 yaşlarındaki kız çocuklarına zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen fuhuş çetesi 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi.Yakalanan çete lideriyle birlikte 8 kişi tutuklanırken, zorla fuhuş yaptırılan bir kız çocuğu ile

15-17 yaşındaki kızlara büyük tuzak

Osmaniye'de özellikle 15-17 yaşlarındaki kız çocuklarına zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen fuhuş çetesi 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi.

Yakalanan çete lideriyle birlikte 8 kişi tutuklanırken, zorla fuhuş yaptırılan bir kız çocuğu ile çete üyesi bir kadının hamile olduğu ortaya çıktı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu'na, kent merkezinde küçük yaşta kız çocuklarına zorla fuhuş yaptırıldığı, yapmak istemeyenlere işkence yapıldığı ihbarı yapıldı.
 
Bu ihbar üzerine fuhuş çetesinin bazı üyelerini telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu 16 Ekim'de şafak vakti Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, Hatay'ın Dörtyol İlçesi ve Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde eş zamanlı operasyon yapıldı.
 
Fuhuş çetesinin lideri olduğu saptanan 29 yaşındaki Cengiz A., lider yardımcısı 34 yaşınikad Ahmet Y. Ve çete üyeleri 25 yaşındaki Ahmet K., 30 yaşındaki Filiz D., 61 yaşındaki Mahmut K., 34 yaşındaki Murat Y., 34 yaşındaki Tümer A. ve 30 yaşındaki Cuma K. yakalandı. Çetenin zorla fuhuş yaptırdığı küçük yaştaki sayısı ve ismi belirtilmeyen kız çocukları da kurtarıldı. Fuhuş çetesinin elinden kurtarılan 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile çete üyesi Filiz D.'nin hamile olduğu belirlendi.
 
Kız çocukları koruma altına verilirken adliyeye sevkedilen 8 fuhuş çetesi elemanları nöbetçi mahkemece, ‘İnsan Ticareti, Çocukların Cinsel İstismarı, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma - Örgüte Üye Olmak, Suç İşlemek Amacıyla Teşkil Edilmiş Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Fuhşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etmek - Cebir veya Tehdit Kullanarak, Hile ile ya da Çaresizliğinden Yararlanarak Fuhuş yaptırmak' suçlarından tutuklandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam