13 yaşında gasp 19'unda ceza

ANTALYA'da 2008 yılında 13 yaşındayken uyuşturucunun etkisi altında bir lise öğrencisini maket bıçağıyla tehdit ederek cep telefonunu gasp eden Gülbahar G., 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargı

13 yaşında gasp 19'unda ceza
ANTALYA'da 2008 yılında 13 yaşındayken uyuşturucunun etkisi altında bir lise öğrencisini maket bıçağıyla tehdit ederek cep telefonunu gasp eden Gülbahar G., 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargılanan Gülbahar G., 2008 yılında uyuşturucu hap alarak Dokuma Semti'nde bulunan bir lisenin yakınında A.B. adlı genç kızı maket bıçağı ile tehdit ederek cep telefonunu gasp etmekle suçlandı. Gülbahar G. savunmasında olay günü uyuşturucu aldığını, Elmalı'dan Antalya'ya da Tıp Fakültesi'nde uyuşturucu tedavisi görmek için geldiğini söyledi. Genç kız, "Olay günü 5 tane uyuşturucu hap almıştım. Bu nedenle ne yaptım, ne yapmadım hatırlamıyorum. Yapmışsam bile bilinçli yapmamışımdır. Durakta birisinden cep telefonu aldığımı hatırlıyorum. Ben hayal meyal durağı hatırlıyorum" dedi.
 
 
Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, bugün 19 yaşında olan Gülbahar G.'nin önceki suç kayıtlarını da göz önünde bulundurarak hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararında, "Nitelikli yağma suçu işleyen çocuğun, adli sicil kaydına göre sabıkalı olup, suça eğilimli bir kişilik taşıdığı sonucuna ulaşılması nedeniyle hakkında daha fazla indirim yapılmasına yer olmadığına, işlediği suçtan pişmanlık duyup bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkememize kanaat gelmediğinden cezasının ertelenmesine yer olmadığına dair hüküm kurulmuştur" denildi.
 
 
Kararda Gülbahar G. önce 10 yıl, ardından suç tarihinde 13 yaşında olması nedeniyle indirim yapılarak 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gülbahar G., cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam