13 yaşında anne olacak

 İlköğretim 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki G.O., iddiaya göre, okulda tanışıp gönül ilişkisi yaşadığı 16 yaşındaki G.K.'ye kaçtı. G.O. bir süre sonra hamile olduğunu öğrenince durumlar ailelere bildirildi. Küçük kızın ailesi durumu polise bildirmeyip şik

13 yaşında anne olacak

 

İlköğretim 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki G.O., iddiaya göre, okulda tanışıp gönül ilişkisi yaşadığı 16 yaşındaki G.K.'ye kaçtı. G.O. bir süre sonra hamile olduğunu öğrenince durumlar ailelere bildirildi. Küçük kızın ailesi durumu polise bildirmeyip şikayetçi olmadı. İki çocuk, yaşları dolmadığı için resmi nikah yapılmazken evlerinin önünde yapılan düğün ile evlendirildi. 

 

HASTANEYE KALDIRILDI

G.O., daha ilköğretim okulunu bitirmeden çocuk yaşta gelin olup kendisinden 3 yaş büyük olan eşi G.K. ile eşinin ailesinin yanında yaşamaya başladı. Hamile olan G.O.'nun karnı gittikçe büyürken, dün evde aniden fenalaştı. Bunun üzerine G.K.'nin ailesi küçük gelinlerini özel hastaneye götürdü. Buradaki tetkikler ve ultrason çekilmesinin ardından doktorlar 39 aylık hamile olan G.O.'yu yaşı ve durumunun ciddiyetini göz önüne alıp, küçük kızı daha kapsamlı bir doğum hastanesi olan Konak Doğum Hastanesi'ne sevk etti. G.O.'nun doğumunun her an olacağı bildirildi.

 

AİLELER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Doktorlar, küçük kızın yaşını göz önünde bulundurarak durumu polise bildirdi. Küçük kızın annesi G.O. ve damadın annesi S.K. hakkında istismar suçundan işlem başlatıldı. 13 yaşında küçük kızın doğum yapması ile ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Vahim bir durum, konuyla ilgili Menemen Kaymakamlığı'nı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerini inceleme yapmaları için görevlendireceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam