1200 terörist teslim oldu

 Anne babaların sürece dahil edilmesi sayesinde 2012-2013 yıllarında PKK/KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu. Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanan kişiler serbest kaldı. Çözüm süreci öncesi polisin ülke çapında

1200 terörist teslim oldu

 

Anne babaların sürece dahil edilmesi sayesinde 2012-2013 yıllarında PKK/KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanan kişiler serbest kaldı.
 
Çözüm süreci öncesi polisin ülke çapında yürüttüğü bilgilendirme ve önleme çalışmalarından umut verici sonuçlar çıktı.
 
Polis, 2012-2013 yıllarında evlatları terör örgütlerinin kırsal ve şehir yapılanmasında faaliyet gösteren 22 bin ailenin kapısını çaldı. Ailelerin yüzde 70'i polisle işbirliğine gitti ve PKK/KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
HER AŞAMADA UYARI
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde Terörle Mücadele Şubelerince "non/stop" (kesintisiz) sürdürülen çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi. Örgütsel faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınan ya da tutuklanan militan, sempatizan ve milislerle aileleri her aşamada uyarıldı. Polis, Ooğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülke genelinde çocukları terör örgütlerinin çeşitli yapılanmalarında bulunan 22 bin aileye ulaştı. "Bizimle işbirliği yapın, evladınızı terör örgütlerinin elinden kurtaralım" denildi.
 
Ailelerin 4'te 3'ü polisle işbirliğine olumlu yanıt verdi. Ailelerinin iletişim kurduğu 1200 terörist/militanla sempatizan terör örgütlerinden kopartıldı. Dağdan indirilen, şehir yapılanmasından kopartılan toplan 1200 kişi asker-polise teslim oldu.
 
Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandırılan 1200 örgüt üyesi serbest kaldı. Bu arada bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında ülke genelinde 1,5 milyon kişiye ulaşıldı. Polis, konferans, seminer, kültürel gezi gibi yöntemlerle yüz yüze temas kurduğu 1,5 milyonluk kitleyi terör örgütleri konusunda uyardı. Alınan pozitif sonuçlar çözüm sürecinde moral oldu.
 
DHKP/C'NİN İKİ KAMP KAPATILDI
 
Son dönemde gerçekleştirdiği canlı bomba eylemleriylee adından söz ettirmeye çalışan DHKP-C terör örgütüne ciddi darbe vuruldu. DHKP-C'nin eleman temin etmek amacıyla Samsun ve Mersin'de organize ettiği sözde gençlik kampları kapanmak zorunda kaldı.
 
Polis, aileleri etkinliğin masum bir kamp değil örgütsel bir faaliyet olduğu konusunda uyardı. Anne babalar kampta bulunan çocukları ile temasa geçirildi. Samsun ve Mersin'deki etkinliğe katılan 120 genç kampı terk etti.
 
Samsun ve Mersin'deki sözde kamp gençlerin ayrılmasıyla kapanmak zorunda kaldı. Kamptan ayrılarak evlerine dönen gençler,terör örgütlerinin "tuzak" yöntemleri konusunda bilgilendirildi.
 
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR
 
TEM Şubesi ekipleri psikolojik harekat çalışmalarını bölücü ve yıkıcı terör örgütleri üzerinde yoğunlaştırdı. Edirne'den Kars'a, İzmir'den Hakkari'ye kadar 81 ilde aralıksız yürütülen faaliyetler çözüm sürecinde umut verici tablo yaşattı.
 
Emniyet, yasadışı eylemlere katılan, polise taş ve molotof kokteyli atan, şehir yapılanması ya da kırsal alanda faaliyet gösteren militan/sempatizanları terör örgütlerinden koparmayı başardı. İstihbari çalışmalarda terör örgütlerince "kanca" atılmaya ve suça bulaştırılmaya çalışılan gençler ile aileleri tek tek uyarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler