'120 milyon dolarlık oteli yakarım!'

 İSTOÇ Başkanı Nahit Kemalbay, İBB tarafından ruhsat verilmeyen 120 milyon dolarlık otel ve alışveriş merkezi projesi hakkında "Olumlu karar çıkmazsa oteli yakacağım" dedi İkitelli'de İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) yönetimi tarafından yaptırılan anc

'120 milyon dolarlık oteli yakarım!'

 

İSTOÇ Başkanı Nahit Kemalbay, İBB tarafından ruhsat verilmeyen 120 milyon dolarlık otel ve alışveriş merkezi projesi hakkında "Olumlu karar çıkmazsa oteli yakacağım" dedi
 
İkitelli'de İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) yönetimi tarafından yaptırılan ancak metronun 3 bin metrekarelik alanı üzerinde bulunduğu için 2 yıldan bu yana 'atıl durumda' bulunan  İSTOÇ Saray AVM ve 5 yıldızlı otel projesi için 'ruhsat gerilimi' yaşanıyor.
 
İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, 120 milyon dolara mal olan proje hakkında, "Yapımı devam eden metro bizim inşaat sahamıza girmiş. Daha önce böyle bir şey yoktu. Bizden orasının terkini istiyorlar. Ancak bu bizim bitmiş binamızın 3 bin metrekarelik alanının tekrar yıkılması anlamına geliyor" dedi. 
 
Oteli 2013'te tamamlayıp hizmete açmak için otelin işletmesine yönelik yerli ve yabancı birçok otel zinciriyle görüştüklerini belirten Nahit Kemalbay, "Şu anda görüşmelerini ruhsat konusunda görüşmeleri sürdürüyoruz. Olumlu karar çıkmazsa bir kısmını yıkmak yerine komple oteli yakarım" ifadelerini kullandı.
 
2005 yılında temeli atılan İSTOÇ Saray projesi için şimdiye kadar 120 milyon doların üzerinde para harcanırken, projede 36 katlı ve 400 oda kapasiteli otel yapılması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam