112 ekiplerine dayak!

Samsun'da 112 Acil Sağlık ekipleri, hastane girişinde, getirdikleri tansiyon hastasının yakınlarının saldırısına uğradı. Ambulansa kendilerinden sadece bir kişinin alınmasına tepki gösteren hasta yakınlarının saldırdığı şoförün hayati tehlikesinin bulundu

112 ekiplerine dayak!

Samsun'da 112 Acil Sağlık ekipleri, hastane girişinde, getirdikleri tansiyon hastasının yakınlarının saldırısına uğradı. Ambulansa kendilerinden sadece bir kişinin alınmasına tepki gösteren hasta yakınlarının saldırdığı şoförün hayati tehlikesinin bulunduğu, kadın doktorun ise beyin travması geçirdiği belirlendi. Bakanlık kamu davası açmaya hazırlanıyor.

 

Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde 71 yaşındaki tansiyon hastası M.O.'nun rahatsızlandığı ihbarını alan 112 Acil Sağlık ekibinde görevli Dr. Zeynep Fırıncı, Acil Tıp Teknikeri Esen Bulut, şoför Ali Binici'nin kullandığı ambulansla olay yerine ulaştı. Tansiyon hastası M.O.'ya ilk müdahale yaptıktan sonra Dr. Zeynep Fırıncı, hastaneye kaldırmaya karar verdi. Bu sırada hasta yakınları da ambulans ile gelmek istedi. Ekibin, hastanın yanına sadece bir kişinin alınabileceğini söylemesine rağmen bu konuda hasta yakınları ısrar etti. Tartışmanın ardından hasta, ambulans ile Gazi Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kendileri de özel araçla hastaneye gelen hasta yakınları, hastane önündeki ambulansın şoförü Ali Birinci ve Dr. Zeynep Fırıncı ile Acil Tıp Teknikeri Esen Bulut'a saldırdı. Hastane polisi ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle saldırıya uğrayan sağlık personeli kurtarıldı.

 

Beyin travması geçiren Dr. Zeynep Fırıncı sabaha kadar müşahede altında tutuldu. Kolunda kırık tespit edilen şoför Ali Binici ise, beyin travması nedeniyle hayati tehlike kaydıyla tedavi altına alındı. Hafif yaralı Esen Bulut ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırının ardından İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Barış Çankaya hastaneye gelerek saldırıya uğrayan personelini ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi alıp, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu'nu bilgilendirdi.

 

Olay yerine gelen polis, saldırganlardan 3 kişiyi tespit etti. Polis merkezine götürülen zanlılardan hasta M.O.'nun oğlu Aziz O. (31) saldırıyı kendisinin yaptığını söyledi. Bunun üzerine diğer 2 kişi serbest bırakıldı.

 

Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, saldırıda bulunan kişi veya kişiler hakkında bakanlık tarafından olarak kamu davası açılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam