11 canını bedeli bu mu olur?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Esenyurt'ta hayatını kaybeden 11 işçinin 7'sinin ailesine hem ölüm aylığı hem de iş kazası tazminatı, geriye kalan 4'ünün ailesine ise sadece iş kazası tazminatı verileceğini açıkladı.Meclis Sağlık,

11 canını bedeli bu mu olur?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Esenyurt'ta hayatını kaybeden 11 işçinin 7'sinin ailesine hem ölüm aylığı hem de iş kazası tazminatı, geriye kalan 4'ünün ailesine ise sadece iş kazası tazminatı verileceğini açıkladı.

Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısının görüşüldüğü toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Esenyurt'ta hayatını kaybeden inşaat işçileri hakkında bilgi verdi.

isiciler-yandi.jpg

Yangının çıktığı mekanın, oldukça sıradan ve bazı önlemler alınmadığı için işçilere mezar olduğunu kaydeden Çelik, vefat eden 11 işçinin de sigortalı olduğunu söyledi.

Çalışma Bakanı Çelik, ölen işçilerin tamamının ailelerine iş kazası tazminatı ödeneceğini söyledi.

İşçilerden 7'sinin ise ailesine ölüm aylığı bağlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam