100 sübyancıyı hadım ettiler

Dail Mirror’ın haberine göre, İngiltere’de henüz deneme aşamasında olan deneysel bir adli program çerçevesinde, sağlık bakanlığı ile adalet bakanlığı tarafından ortak işletilen Whatton cezaevinde tutulan 100 gönüllü mahkum hadım edildi.Uygulamanın çocukla

100 sübyancıyı hadım ettiler

Dail Mirror’ın haberine göre, İngiltere’de henüz deneme aşamasında olan deneysel bir adli program çerçevesinde, sağlık bakanlığı ile adalet bakanlığı tarafından ortak işletilen Whatton cezaevinde tutulan 100 gönüllü mahkum hadım edildi.

Uygulamanın çocuklara karşı cinsel suç oranını azaltması halinde, hadım işlemi tüm ülke çapında uygulanmaya başlanacak.

İskandinav ülkelerinde yapılan bir araştırma, hadım işleminin çocuklara karşı cinsel suçları yüzde 40 oranında azalttığını göstermişti.

Prostap ticari markasıyla üretilen leuprorelin adlı kimyasal maddeyle gerçekleştirilen hadım işlemi, suçluların testosteron seviyesini ergenlik öncesi döneme indiriyor.

Uygulamanın tüm ülkeye yayılmasının kabul edilmesi halinde binin üzerinde pedofilin hadım edilmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam