10 saatte kurtarıldılar

Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE) bağlı off-road timi, kar nedeniyle araçlarında mahsur kalan iki kardeşe 10 saatlik çalışmayla ulaştı.Merkeze bağlı Aktaş köyü yolunda yoğun kar nedeniyle otomobilde mahsur kalan Erkan ve Mustafa İsmailoğlu kardeşler, güv

10 saatte kurtarıldılar

Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE) bağlı off-road timi, kar nedeniyle araçlarında mahsur kalan iki kardeşe 10 saatlik çalışmayla ulaştı.

Merkeze bağlı Aktaş köyü yolunda yoğun kar nedeniyle otomobilde mahsur kalan Erkan ve Mustafa İsmailoğlu kardeşler, güvenlik güçlerinden yardım istedi. Bölgeye, arazi şartlarına uygun aracı bulunan RİKE bünyesindeki off-road timi gönderildi.

İsmailoğlu kardeşlere ulaşmak için yola çıkan ekip, bölgedeki yoğun kar ve yoldaki buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı. Aracın kara saplanması ve hava koşullarının olumsuz yönde ilerlemesi, ekiplerin mahsur kalan kardeşlere ulaşmasını güçleştirdi. Ek destek talebinde bulunan ekip, destek gelmesiyle araçlarını saplandığı yerden çıkardı.

Ekipler, 10 saatlik çalışmanın ardından ulaşılan kardeşleri şehir merkezine getirdi.

RİKE görevlisi İrfan Çolak, gazetecilere yaptığı açıklama, araçta mahsur kalan kişilere ulaşmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, "Hava şartlarının olumsuz yönde ilerlemesi işimizi güçleştirse de çalışmalarımızdan bizi alıkoymadı. Aracımız kurtarma çalışmaları sırasında bir süre arızalandı. Ek destek isteyerek arabayı yeniden çalıştırdıktan sonra operasyona devam ettik" dedi.

Belli bir mesafeden sonra yürümek zorunda kaldıklarını ifade eden Çolak, "Kar yağışının yoğun olması yüzünden araçla gidemedik. Yaya devam ederek vatandaşlara ulaştık ve 10 saatlik çalışmanın sonucunda operasyonu tamamlayabildik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler