10 Dağcı Trabzon ve Gümüşhane'de anılacak

Gümüşhane ile Trabzon il sınırındaki Zigana Dağı'nda 7 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Trabzon ve Gümüşhane'de törenle anılacak.    Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Zeynep Bayoğlu ve yönetim kurulu üyeler

10 Dağcı Trabzon ve Gümüşhane'de anılacak
Gümüşhane ile Trabzon il sınırındaki Zigana Dağı'nda 7 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Trabzon ve Gümüşhane'de törenle anılacak. 
 
Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Zeynep Bayoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. 
 
Bayoğlu, Gümrükçüoğlu'nu çığda hayatını kaybeden dağcılar için düzenlenecek ve 3 gün sürecek anma programlarına davet etti. Kulüplerine yaptığı maddi ve manevi desteklerden dolayısıyla Gümrükçüoğlu'na plaket sunan Bayoğlu, "Toklu Mahallesi sahilinde, çığ anıtının yapılmasına büyük katkılarınız oldu. Bizlere her zaman destek veriyorsunuz, üyelerimiz adına sizlere şükranlarımı sunuyorum" dedi. 
 
Hayatını kaybeden 10 dağcı için ilk anma programının 23 Ocak Cumartesi gerçekleştirileceğini belirten Bayoğlu, "19 Mayıs Spor Salonu önünden başlayacak yürüyüş ile Toklu Mahallesi sahilindeki çığ anıtına hareket edeceğiz. Burada anıta çelenk sunulmasının ardından anma töreni düzenleyeceğiz" diye konuştu. 
 
Zeynep Bayoğlu, 24 Ocak Pazar günü ise Trabzon'dan Zigana Dağı'ndaki çığ anıtına hareket edeceklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Burada da anma töreni gerçekleştireceğiz. Törenlere Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca da katılacak. Ülkemizin çeşitli ilerinden yaklaşık 200 dağcının katılımıyla yürüyüş gerçekleştireceğiz. 25 Ocak Pazartesi günü ise yatsı namazını takiben Trabzon'daki Konak Camisi'nde ölen dağcılarımız için mevlit okutulacak. Etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz." 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise çığ felaketinde hayatlarını kaybeden dağcılara bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, "Organizasyonun temel hedefi hayatını kaybeden dağcıları anmanın yanı sıra çığ felaketine karşı dikkati yoğunlaştırmaktır. İlimizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayan sporcularımızı unutmamız mümkün değil" ifadesini kullandı.
 
Dağcılığın, güzel olmasının yanında riskli bir spor dalı da olduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "Hayatlarını kaybeden arkadaşlarımızı rahmetle anarken, bu sporu icra ederken daha dikkatli olunması konusunda da öneride bulunuyoruz" diye konuştu. 
 
Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda, dağcılardan Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam