1 terörist öldürüldü, 20 terörist teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı dün Iğdır, Hakkari, Siirt, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak'ta meydana gelen terör olayları ile ilgili yaptığı açıklamada bir PKK'lı teröristin çatışmada ölü ele geçirildiğini, 20 teröristin ise silahsız ve teçhizatsız ola

1 terörist öldürüldü, 20 terörist teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı dün Iğdır, Hakkari, Siirt, Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak'ta meydana gelen terör olayları ile ilgili yaptığı açıklamada bir PKK'lı teröristin çatışmada ölü ele geçirildiğini, 20 teröristin ise silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

-(IĞDIR)Iğdır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen Pusu/Dinleme faaliyeti esnasında, Jandarma Unsurlarımız ile Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan silahlı çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Müteakiben, saat 16.05 sularında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 10 araç durdurularak Iğdır-Doğubayazıt karayolu kesilmiş ve bir TIR yakılmıştır. Olay üzerine, bölgeye sevk edilen Jandarma Unsurlarını gören Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmıştır.

-(HAKKARİ)Hakkari Merkez ilçe Doğanlı Köyü bölgesinde; Hakkari-Çukurca karayolunu kesmeye çalışan bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu teröriste güvenlik güçleri tarafından müdahale edilmiştir. Olayla eş zamanlı olarak, Hakkari-Çukurca karayolunda tespit edilen bir el yapımı patlayıcı, saat 11.40 sıralarında yerinde imha edilmiştir. Meydana gelen patlamanın etkisiyle Hakkari-Çukurca yolu ulaşıma kapanmıştır. Tespit edilen el yapımı patlayıcının imhası esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından, unsurlarımıza uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuş, silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.

-(PERVARİ)Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt Pervari İlçesi Geçit Tepe mevkiinde bulunan bir GSM baz istasyonu el yapımı patlayıcı ile tahrip edilmiştir.

-(YAYLADERE)Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Bingöl Yayladere Güneşlik Jandarma Karakoluna, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Açılan taciz ateşine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu taciz ateşi sonucunda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.

-(LİCE)Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır Lice İlçesi Duru ve Abalı Jandarma Karakol Komutanlıklarına, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşinde bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Taciz ateşi esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

-(NUSAYBİN)Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Mardin Nusaybin Dallıağaç Jandarma Karakoluna, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.

-(TATVAN)Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Bitlis Tatvan Küçüksu Jandarma Karakoluna, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır. Açılan taciz ateşine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu taciz ateşi sonucunda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.

-(ŞIRNAK) Şırnak Merkez Namazdağı Üs Bölgesinde konuşlu birliğimiz tarafından, icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı araması esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından döşenmiş bir adet mayın/el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Söz konusu mayın/el yapımı patlayıcı aynı gün yerinde imha edilmiştir.

-(ŞEMDİNLİ)Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Hakkari Şemdinli İlçesinde, Ergül Tepe Üs Bölgesine uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

-ŞIRNAK (Silopi) HAKKARİ (Merkez), BİNGÖL (Karlıova): Bölücü Terör Örgütü mensubu 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler