1 milyon dolar rüşveti reddetti

Kütahya'da ünlü Amazon lahdinin benzerini bulmak için kaçak kazı yapan grubun, bir komutana rüşvet önerdiği, komutanın da rüşveti kabul etmiş gibi yapıp grubu yakalattığı ortaya çıktı. Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, kepçeyle

1 milyon dolar rüşveti reddetti
Kütahya'da ünlü Amazon lahdinin benzerini bulmak için kaçak kazı yapan grubun, bir komutana rüşvet önerdiği, komutanın da rüşveti kabul etmiş gibi yapıp grubu yakalattığı ortaya çıktı.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, kepçeyle kaçak kazı yaparken suçüstü yakalananların, ilçe Jandarma Komutanı İsmail Özdemir'e kaçak kazıya göz yumması karşılığında 1 milyon dolar rüşvet teklif ettikleri ortaya çıktı.

Özdemir'in 1 milyon dolar rüşveti kabul etmiş gibi davranarak zanlıların yakalanmasını sağladığı iddia edildi. Yenişafak gazetesinde yer alan habere göre kaçak kazı operasyonundan iki gün önce Konya'da görevli astsubay B.G., Astsubay Başçavuş İsmail Özdemir ile görüştü. B.G., jandarma sorumluluğundaki Aizanoi'de, toprak altından lahit mezar çıkaracaklarını söyledi.

B.G, kazıya göz yumması karşılığında Özdemir'e 1 milyon dolar rüşvet teklif etti. Özdemir, bunu etmiş gibi davranarak kazıya göz yumacağını söyledi. Fakat Özdemir, durumu İl Jandarma Komutanlığı'ndaki üstlerine bildirdi. Olayın Cumhuriyet Savcılığına da bildirilmesiyle istihbarat şubesi tarafından astsubay B.G. ve beraberindeki 7 kişi TIR'la getirdikleri kepçe ile Bedir Deresi mevkisinde kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalandı.

Zanlıların 1990 yılında bulunarak Kütahya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Amazon lahdinin diğer eşini aradıkları ve bunu yurt dışına satmak için 30 milyon dolara anlaştıkları iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler