Yarım kalan hikaye 35 yıl sonra yeniden başladı

Almanya'da aileleri izin vermediği için evlenemeyen, yıllar içinde farklı yuvalar kuran ve daha sonra eşlerinden ayrılan çift, 35 yıl sonra Facebook'ta birbirlerini bulup Antalya'da nikah masasına oturdu. Nikah törenine gelin ve damadın çocukları da katıl

Yarım kalan hikaye 35 yıl sonra yeniden başladı

Almanya'da aileleri izin vermediği için evlenemeyen, yıllar içinde farklı yuvalar kuran ve daha sonra eşlerinden ayrılan çift, 35 yıl sonra Facebook'ta birbirlerini bulup Antalya'da nikah masasına oturdu. Nikah törenine gelin ve damadın çocukları da katıldı.

Antalya'da esnaflık yapan Kemal Ural (54), 20 yaşında çalışmak için Almanya'nın Hamburg şehrine gitti. Ural, burada Nuriye Taştan (50) ile tanıştı. İki gencin arkadaşlığı kısa süre sonra aşka dönüştü. Evlenmeye karar veren ikili, durumu ailelerine anlattı ancak Taştan'ın ailesi kızlarının işsiz olması nedeniyle Kemal Ural ile evlenmesine izin vermedi. Evliliklerine onay çıkmayan Kemal Ural ve Nuriye Taştan kaçarak evlenmeye karar verdi. Kaçan genç çifte Taştan ailesi ulaşmayı başardı ve Nuriye Taştan'ı geri aldı. Bununla da kalmayan aile, Nuriye Taştan'ı başka birisi ile zorla evlendirdi. Sevdiği kız zorla elinden alınan Kemal Ural, bir süre daha Almanya'da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönerek başka bir kadınla hayatını birleştirdi.

35 YIL ÖNCE KAVUŞAMADIĞI AŞKINA FACEBOOK'TAN ULAŞTI

İkilinin yolu yıllar sonra eşlerinden ayrılmalarıyla tekrar kesişti. Kemal Ural, 35 yıllık aşkını sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bulup arkadaşlık isteği gönderdi. İkili bir süre internet ve telefonda görüştükten sonra Antalya'da buluştu. Birbirlerini hala sevdiklerini anlayan 2 çocuk babası Ural ile 4 çocuk annesi Taştan, çocuklarından onay aldıktan sonra nikah masasına oturdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen nikah töreninde Nuriye Taştan gelinlik, Kemal Ural da damatlık giyerek 35 yıl önceki hayallerini gerçekleştirdi. Nikah törenine çiftin akrabalarının ve arkadaşlarının yanı sıra gelinin oğlu Cem Yalçın da katıldı. Taştan, nikah memurunun "Kemal Ural ile evlenmek istiyor musunuz?" sorusuna "Oğluma sormam lazım" esprisiyle karşılık verdi. Kemal Ural ise aynı soruya, "O benim 35 yıllık aşkım, tabi ki evet" cevabını verdi.

Çift, nikahın ardından tebrikleri kabul etti. El ele salondan çıkan çift, alkışlarla uğurlandı. 35 yıl sonra hayatının aşkına yeniden kavuşan Ural, "1979 yılında Almanya'ya gittim. Bir yıl sonra o zaman 17 yaşında olan Nuriye ile tanıştım. Birbirimizi çok sevdik ve evlenmeye karar verdik. Ancak ailesi ben işsiz olduğum için izin vermedi. Başka birisiyle evlendirdiler. Ben de Türkiye'ye dönüp başka bir evlilik yaptım. Ondan sonra da onu bir daha görmedim ve haber almadım. 35 yıldır birbirimizden ayrıyız" diye konuştu.

Ural, yollarının yeniden kesişmesini ise şöyle anlattı:

"5 ay önce Facebook'ta Nuriye'nin ismini aradım ve buldum. Arkadaşlık isteği gönderdim. O da kabul etti. Onun da eşinden ayrıldığını ve 4 çocuğu olduğunu öğrendim. Bir süre internette sohbet ettikten sonra buluşmaya karar verdik. Antalya'ya geldi. Gelmeden önce ben çok değiştim, kilo aldım demişti. Havalimanında çiçekle karşıladım ama tanıyamadım. Şişman birisini beklerken çıtı pıtı bir kadın geldi."

BABASINDAN İSTEYİP "BU KEZ VERİN" DEDİ

Bir süre yüz yüze görüştükten sonra evlenmeye karar verdiklerini anlatan Ural, "Durumu çocuklarımıza anlattık. Onların onayını aldık. Bizi anlayışla karşıladılar. Daha sonra gidip babasından istedim. "35 yıl önce vermemiştiniz bu sefer verin" dedim. O zaman vermeyen baba bu kez verdi ve yarım kalan hikayemizi mutlu sonla bitirdik" dedi.

"ÇİFT ÇOCUKLARININ DA ONAYINI ALDI"

Nuriye Taştan ise, 35 yıl önce ayrılmak zorunda kaldıklarını ve kendilerine başka bir hayat kurduklarını aktardı. Yaptıkları evlilikten hem Ural'ın hem kendisinin çocukları olduğunu belirten Nuriye Taştan, "Bu evlilikler yürümedi. 35 yıl sonra ilk aşkımla Facebook üzerinden tekrar birleştik. Konuşmaya başladık. Eski anılarımızı anlattık. 35 yıl sonra görüşünce eski günlerimiz aklımıza geldi. Aramızda yine bir sevgi bağı oluştu. Çocuklarımızın onayı ile evlenmeye karar verdik. Ailemin de onayını aldık bu kez. Şimdi de evlendik, çok mutluyuz. Demek ki bu güne nasipmiş" diye konuştu.

Yarım kalan hikaye 35 yıl sonra yeniden başladı

Yarım kalan hikaye 35 yıl sonra yeniden başladı

Yarım kalan hikaye 35 yıl sonra yeniden başladı

Yarım kalan hikaye 35 yıl sonra yeniden başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler