Yargıtay Ülkücü sanıkların cezasını onadı

İzmir'de, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamalarıyla yargılanan ve aralarında Ülkü Ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 32 sanığa verilen cezalar Yargıtay tarafından onandı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Eki

Yargıtay Ülkücü sanıkların cezasını onadı

İzmir'de, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamalarıyla yargılanan ve aralarında Ülkü Ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 32 sanığa verilen cezalar Yargıtay tarafından onandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri, 30 Nisan 2010 tarihinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda 44 kişi, iddialara göre suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, adam kaçırmak, darp, tehdit, iş yeri kurşunlama, çek-senet tahsilatı suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına aldı. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 5'i ruhsatsız 3'ü kuru sıkı olmak üzere toplam 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve yaklaşık 400 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Ülkü Ocakları yöneticisinin de bulunduğu 9 kişi tutuklanırken, mahkeme aşamasında sanıkların tümü tahliye edildi.

YEREL MAHKEME CEZA VERDİ

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen çete davasında sanıkların tümü üzerilerine atılan suçu kabul etmeyip beraatlerini talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, çete lideri olduğu iddia edilen Şahin Çoban'ı 46 yıl, Murat Bozkurt'u 35 yıl 6 ay, Tanju Dağlı'yı 40 yıl 9 ay 15 gün, Murat Ertürk 5 yıl, Halil Çetin'i 6 yıl 6 ay, Muammer Balcı'yı 5 yıl 7 ay 15 gün ve Seher Öztop'u 4 yıl 2 ay diğer 25 sanığı ise 1 yıl ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY'A TEPKİ

Yerel mahkemenin verdiği cezadan sonra sanık avukatları, kararı temyiz etmek için Yargıtay'a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 20 ay sonra tüm sanıkların cezasını onadı. Davanın özel yetkili mahkemesinde görüldüğünü, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasından sonra bir çok dosyanın Yargıtay tarafından bozulup normal Ağır Ceza Mahkemeleri'ne gönderildiğini belirten avukat Mustafa Tekin ise "Bu dava dosyası yeniden görülmeliydi. Çünkü buna benzer çete davalarının tümünü yargıtay bozuyor. Çünkü verilen ceza özel yetkili mahkemenin işleyişi üzerinden verilmiştir. Oysa artık bu davalar yeniden ele alınıyor" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler