Arif Çetin

Arif Çetin

Yaraları sarma sezonu

Trabzonspor, yeni bir lige değil iki aşamalı uzun soluklu bir sürece başladı. Geçtiğimiz dönemlerden süre gelen mali ve idari sorunlar, Muharrem Usta yönetimini zorunlu olarak bu yola itti. Yaklaşık bir yıldır söyleniyor. Yeni bir yapılanmadan geçiyor bordo mavililer. Bu süre içerisinde ilk yıl derlenme, toparlanma, ikinci yıl ise hamle sezonu olacak. Bunu bilmeyen Trabzonsporlu yok. Bilmek istemeyen ise bir hayli fazla.

Bu sezon kimse Trabzonspor'dan bir başarı beklemesin. Uzun süredir dillendirildiği üzere bu sene yaraların sarılma sezonu. Mali açıdan büyük zorluk oluşturan eldeki yerli ve yabancılar büyük ölçüde elden çıksa da işlem henüz tamamlanmış değil. Yeni sezonla ilgili oyuncu seçimi de kulübün içerisinde bulunduğu sıkıntılı durum göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi. Bunları unutmamak lazım. Hatta sezon boyunca akıldan çıkarmamak lazım.

***

HENÜZ ÇOK ERKEN

İlk haftaki Kasımpaşa maçında da iyi sinyaller vermedi takım. Rakibin yetersizliği iki farklı galibiyeti getirdi. G. Antep, Kasımpaşa'ya göre daha derli toplu bir görüntü vermesine rağmen, Antep karşısında daha net pozisyonlar buldu Trabzonspor.

Bordo mavililerin değerlendirmek için henüz çok ama çok erken. Oyuncu kapasiteleri üzerinden baktığımız zaman belki bir şeyler söyleyebiliriz.

Savunmanın sağında, sağ önde, forvet arkasında eksikleri var bu takımın.

Okay'ın Uğur-Durica ikilisinin arasına girip oyun başlatması, her iki kenar savunmacısının hücumda yer alması açısından güzel bir düşünce. Ancak görüldü ki, durağan orta saha oyuncularından dolayı, ayağına aldığı her topu uzun oynamak zorunda kaldı Okay.

EKİCİ SORUSU?

Trabzonspor Ekici'den çok şey bekliyor ve bu konuda herkes iyi niyetli. Okay ve Onazi gibi iki oyuncu varken, Ekici'nin skor bölgesine daha yakın oynaması, adam eksiltmesi ve pozisyon hazırlaması lazım. Antep orta sahasında tatlı sert oynayan Muhammet, Ekici'yi sürekli Trabzonspor kalesine doğru iterek Muhammet Demir'i de yalnız bıraktı ve bunda başarılı oldu.

Yusuf'un yeteneklerine kimse bir şey diyemez ama bunu bir türlü sergileyemiyor. Öncelikle neden bu sahada yer aldığını doksan dakika boyunca hatırlamalı. Trabzonspor'un Yusuf'a değil, Yusuf'un Trabzonspor'a ihtiyacı var.

G. Saray'ın Eren Derdiyok, Beşiktaş'ın Cenk Tosun (şimdilik), F. Bahçe'nin Fernandao ve V. Persie gibi uzun adamlarla oynadığı bir düzende Muhammet Demir gibi kısa bir forvet ile sürekli oynayamaz Trabzonspor. Ersun Hoca'dan aldığımız sinyaller de fiziken hazır duruma gelen Suk'un takımın birinci forveti olacağı yönünde.

G. Antep'te kim bir adım öne çıktı derseniz, tamamı birkaç adım geriye gitsin, Durica yerinde kalsın.

***

BEKLENTİYI BOŞA  YÜKSELTMEYİN

Bu sezon oyunculardan beklenen direnen, savaşan, baskıyı kabullenmeyen bir takım olması. Mağlubiyet belki de hayırlı oldu. Çünkü, iyi oynamadan kazanılan Kasımpaşa maçı sonrası beklentiler birden yükseldi.

Baylar, bayanlar, Trabzonspor'u sevenler, yazanlar, çizenler, düşünenler...

Altı ay öncesini unutmayın!!! Beklentiyi boşa yükseltmeyin. Trabzonspor bu sene önce takım olacak. Bir mağlubiyet ile yönetime, Hoca'ya, Scout ekibine laf çakmayın.

Trabzonspor yıllardır şampiyonluk parolası ile başlıyor sezona. Bırakın bu sene başlamasın. Artık farklı şeyler söyleme zamanı...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.