"Yanal'ın istifası..."

Trabzonspor sezona çok sayıda transfer yaparak büyük umutlarla girmişti. Önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a daha sonrada UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli'ye elenerek beklenen performansı veremeyen Trabzonspor, taraftarının hayal kırıklığına uğramasına

"Yanal'ın istifası..."

Trabzonspor sezona çok sayıda transfer yaparak büyük umutlarla girmişti. Önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a daha sonrada UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli'ye elenerek beklenen performansı veremeyen Trabzonspor, taraftarının hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. Alınan mağlubiyetler sonucu gözünü Spor Toto Süper Lig'e çeviren bordo mavililerde Basın Sözcüsü Yakup Aslan sezonun geri kalanı için hedeflerini açıkladı.

Şampiyonluk zor görünüyor

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor 34 puan ile 6. sırada yer alarak zirveden uzakta kaldı. Bordo mavili kulübün Basın Sözcüsü Yakup Aslan ''Trabzonspor'un her zaman hedefi şampiyonluktur. Fakat şu anda oynanan futbolla ve hakem hataları ile şampiyonluk zor gözüküyor. İlk hedefimiz sezonu zirveye en yakın yerde tamamlamak ve Avrupa'ya gitmek istiyoruz'' dedi. İkinci hedeflerinin ise gelecek sezonun iskeletini oluşturmak olduğunu belirten Aslan, ''Alt yapıdan bir kaç oyuncumuzu gelecek sezon için a takımımıza adapte etmek istiyoruz. Hocamızın değerlendirdiği bazı genç oyuncularımız var. Bu aşamadan sonra yapılabilecek en güzel iş göze hoş gelen futbol oynayarak taraftarımızın stada koşarak geldiği bir futbol ortamı hazırlamak'' dedi. 

Takım iskeletini oluşturamadık

Tecrübeli yönetici UEFA Avrupa Ligi ikinci tur ilk maçında 4-0 kaybedilen Napoli'ye karşı kötü futbol oynadıklarını ifade etti. Yakup Aslan ''Biz hem yöneticiyiz hemde Trabzonspor'un bir taraftarıyız. İlk Napoli maçında kötü futbol sergiledik. İkinci maçta ilk maça göre daha iyi bir oyun ortaya koyduk. Geleceğe dair ümit ışıkları verdi'' dedi. Bordo mavili yönetici yeni bir takım olduklarını ve bir iki oyuncu hariç bütün futbolcularının yeni geldiğini bu nedenle bazı problemlerin yaşandığını söyledi. Aslan ''Takımımızda sakatlıklar, cezalı oyuncular özellikle Afrika Kupası nedeniyle bir türlü istediğimiz takım iskeletini oluşturamadık'' dedi.

Ersun Yanal'ın istifası...

Süper Lig ve Avrupa'da alınan puan kayıpları sonucunda Ersun Yanal'ın istifa ettiği yönde iddialar ortaya atılmıştı. Basın Sözcüsü Aslan bu iddialara cevap verdi. ''Ersun Yanal'ın istifası söz konusu değil. Basının uydurması bunlar. Hocamızı takımın başına daha yeni getirdik. İstediği kıvama takımı yeni yeni sokuyor. Zaman zaman takımın kurgusunda hatalar, eksikler yapabiliyor. Fakat hocamız kafasındaki oyunu oynatıp, kurgusunu tam yansıtabilmesi için tam takım halinde çalışabilmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor'da transfer gizli yapılır

Yakup Aslan gelecek sezon planlaması içinde yapılacak transfer hamleleri ile ilgili sorularımızı da yanıtladı. Aslan, ''Trabzonspor'da transfer gizli yapılır. Bu sezon kimseye duyurmadan yaptık. Bundan sonra gelecek sezon alınacak olan oyuncularla ilgili resmi bir açıklama olmadan alınan duyumlar dedikodudan ibaret kalacaktır. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Hocamızın bize söylediği bir isim şu ana kadar yok'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler