Volkan Konak şike süreci için ne dedi?

Volkan Konak, “Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile makas açılıyor. Bu çok can sıkıcı bir olay. Karamsarlık bize yakışmaz ama Trabzonspor’un her geçen gün geriye gittiğini düşünüyorum. Çok da ışık görmüyorum” dedi. Karadeniz müziğinin güçlü sesi ‘Kuzey

Volkan Konak şike süreci için ne dedi?
Volkan Konak, “Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile makas açılıyor. Bu çok can sıkıcı bir olay. Karamsarlık bize yakışmaz ama Trabzonspor’un her geçen gün geriye gittiğini düşünüyorum. Çok da ışık görmüyorum” dedi.
 
Karadeniz müziğinin güçlü sesi ‘Kuzeyin Oğlu’ lakaplı ünlü sanatçı Volkan Konak, Trabzonspor ile ilgili çok samimi açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulübün sevdasını içinde sonuna kadar yaşayan, her yerde Trabzonsporluluğunu gururla haykıran Konak, Bordo-Mavili kulübün gidişatından tutun da şike sürecine kadar  önemli tespitlerde bulundu.
 
İşte Konak’ın açıklamaları…
 
SUÇU KENDİNDE ARA
 
Yeni nesil çocuklarının gönlünün Trabzonspor yerine başka takımlara kaymasının altında birçok faktör olduğunu ifade eden Konak, “Bunun prezentasyon, sunuş, başarı, büyükşehir ile birlikte çok alt faktörü var. Ben müzisyenim, ses sanatçısıyım. Çocuğum benim müziğimi dinlemiyorsa ya yenilenmem ya da müziği bırakmam lazım. Hatır için dinliyorsa bile can sıkıcı bir şey. Eğer çocuklarımız, büyükşehirdeki çocuklarımız Trabzonspor’dan uzaklaşıyorsa burada sıkıntı var demektir. Eksikliği, başarısızlığı kendinizde arayacaksınız” dedi.
 
İSTANBUL’LA MAKAS AÇILIYOR 
 
“Trabzonspor demir kafesin içinde yanan bir mum gibi kaldı” diyen Volkan Konak, şöyle devam etti: “Daha lokal, daha dernek yönetimi gibi, yani profesyonelleşmek lazım her anlamda. Büyük düşünmek lazım. Gitgide eriyen bir mum gibi Trabzonspor. Bugün Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile makas açılıyor. Bu çok can sıkıcı bir olay. Karamsarlık bize yakışmaz ama Trabzonspor’un her geçen gün geriye gittiğini düşünüyorum. Çok da ışık görmüyorum. Umarım yanılırım.”
 
5 YIL TEMİZLİK HAREKATI!
 
Ünlü sanatçı, “Trabzonspor bu borcun altından kalkamaz. Stada güvenmişler ama büyük marka firmalar ne kadar destek verir, o soru işareti. Trabzonspor’un şu an şampiyonluğu gözden çıkarıp 5 yıl temizlik harekatı yapması lazım. Düşüncemde yanılmaktan mutlu olurum. Ne demektir o, şampiyon olduk demektir. Bundan ben bahtiyar olurum ama düşüncem bu. İnsanlar onaylamayacak diye de düşüncemi gizleyemem. Ben Trabzonspor’un şampiyonluğunda ışık görmüyorum. Amaben böyle de seviyorum takımımı, ne yapayım” diye konuştu.
 
YILMAZ BİR EFSANEDİR
 
“Onursal Başkan Mehmet Yılmaz, Trabzonspor ve Trabzon’un önemli taşlarından bir tanesidir. Hasan Sakalardan bugüne kadar Trabzon çok değerli insanlar yetiştirdi. Gerek hoca anlamında gerek yönetici anlamında. Mehmet Ali Yılmaz bir efsanedir. Trabzonspor’la özdeşleşmiştir. Mehmet Ali Yımaz’ı kırıp dökmemek lazım. Bana bile emeği ve katkısı vardır. Kesinlikle son derece eli açık ve hemşehrilerini sahiplenici bir insandır. Ben kendi adıma bunu gördüm, yaşadığım sürece de Mehmet Ali Beye vefasızlık yapmam. Çünkü en zor anımda hep yanımdaydı. Dolayısıyla Trabzonspor’a da çok şey katmıştır. Biz artık bu isimleri tartışmayalım. Trabzonspor’a emek vermiş herkesi önemsiyorum. Mehmet Ali Bey bunların başındadır. Onursal başkanlık da yakışıyor kendisine. Benim için çok kıymetlidir.”
 
CELİK HEKİMOĞLU'NU SICAK VE SAMİMİ BULUYORUM
 
“Ben futbol arenasında olmadım, olmayı da düşünmüyorum. Trabzonsporluluğum her zaman bakidir. Sade bir taraftar olarak yaşadığım sürece Trabzonsporlu olacağım. Ama kongrede kulübün faydasına olan seçimler olmadı. İki kez yöneticilik işine soyundum ama ben boyumun ölçüsünü, dersimi de aldım. İnsanlar başka şeyleri tercih ediyorlar. Gaza mı geliyor diyorum, sükseyi mi seviyorlar, iddialı lafları mı seviyorlar inanamıyorum. Projeye ve sisteme çok inanıyorum.  Önümüzdeki dönem yapılacak kongrede herkese başarılar diliyorum. Eminim ki hepsi iyi niyetli olarak Trabzonspor’a faydalı olmaya çalışacaktır. Celil Hekimoğlu’nu çok sıcak ve samimi buluyorum. Daha yerel, daha kökten biri. Celil’in başarılı olmasını isterim.”
 
AYRIŞMA FUTBOLU DA BİTİRDİ
 
Bordo-Mavili taraftarların takımlarına olan ilgisizliği hakkında da çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Volkan Konak, “Bu ilgisizliği Trabzonspor’a siyasetin girmesine bağlıyorum, Trabzonspor’a sevgisizlik girmesine bağlıyorum. Türkiye’yi yönetenler ülkeyi ayrıştırdı. Bu, spora da yansıdı. Maçka’da eskiden kahvede ayrı ideolojik partilere oy veren insanlarla okey oynayabiliyordum; şu an aynı kahvede bile oturulmuyor. Dolayısıyla siyasetin sevgisizliği, çirkin dili, ayrımcılığı bu. Futbolu da içine sokarsan futbolda da aynısını yaşarsın” dedi.
 
TRABZONSPOR'A SİYASETİ SOKARSAN KULÜBÜ PARÇALARSIN
 
“Şu an Trabzon tamamen bölünmüş durumda. O yüzden toparlayacak, inandırıcı, samimi, sıcak mesajlar veren camiayı toparlayacak insanlara ihtiyaç var. Kesinlikle siyaset girmiştir Trabzonspor’a. Ben Trabzonspor’da en büyük tehlike olarak bunu görüyorum zaten. Herkesin yolu açık olsun diyorum ama ben bu durumu onaylamıyorum. Çünkü Trabzonspor siyaset üstüdür. Siyaset çok aygın meslek de değil. Öldükten sonra mezarına bile kimse gitmez. Sanat gibi saygın değil, spor adamları gibi saygın değil. Bugün futbolu bırakan ağabeylerimizi görüyoruz, aynı sevgi selini yaşıyorlar. Şenol Güneş’ten tutun da Ali Kemal Denizci’ye kadar, onları yine seviyorlar. Niye? Futbolun bir saygınlığı  var ama siyasetin saygınlığı yok. Sen siyaseti kulübe soktuğun zaman kulübü parçalarsın. Kulüp parçalandı şu an. Kasıt yok ama başarısızlık var, bu olmamalıydı.”
 
İKİYÜZLÜLÜĞÜ KABUL ETMEM
 
Şike süreci ilgili de ilginç saptamalarda bulunan Volkan Konak, şunları söyledi: “İnsanların Fenerbahçe’ye kızmasını ikiyüzlülük olarak görüyorum. Halının altını süpüren yeni gelin misali  düşünüyorum. Fenerbahçe senin rakibindir eyvallah, sana faul yapmış olabilir. Senin kupanı vermeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Federasyon’dur. Ama sen yüzde yetmiş oy vererek madalya takmış oluyorsun onlara. Açığı olmayan insan olduğum için rahat konuşuyorum ben. Ne ihale beklentim var ne konser beklentim. Sen yüzde yetmiş oy verirsen o  kupa gelir mi? Akıl var, mantık var. O yüzden bu ikiyüzlülüğü bırakmadığınız sürece düzelemezsiniz.”
 
KUPAYI VERSELERDİ KİM NE DİYECEKTİ?
 
“Önce silkeleneceğiz, kendimize geleceğiz. Senin üzerine basanlara, senin emeğinle oynayanlara önce adını koyacaksın. O yüzden kupa gelmez, şampiyonluk da çok zor gelir. Çok açık söylüyorum. Kandırıyorlar, halı altına süpürüyorlar. Bir tespit edelim olayı. Federasyon senin kupanı verseydi Fenerbahçe ne yapabilirdi? Senin kupanı siyaset verseydi Fenerbahçe ne yapabilirdi? Lütfen yani! Fenerbahçe’ye küfretmeye gerek yok. Senin kupanı vermeyenler belli. Ama sen ona yüzde 70 oy verdin. Hayırlı işler, yolları açık olsun herkesin!”
 
FENERBAHÇE BAŞKANINI HAPİSTEN ÇIKARDI
 
“İnsanlar mutlu olmaya çalışsın. Ama bu ortamda zor. Sokakta bir tane gülen adam kalmamış. Ama lütfen elmalarla armutları ayırsınlar. Trabzon insanının tarihten gelen zeki, cesur, yönlendirici ve analizci bir yönü vardır. Kupa olayında bir kere teşhisi doğru koysunlar. Ben bu kadar ikili oynamayı yakıştıramıyorum bu şehre. Ufak bir makbuz kesemez miydin siyasete? Siyasete ufak bir mesaj veremez miydin? Kime verirsen ver, oy kullanma, sandığa gitme. Bir mesaj ver, bu kadar zor muydu? Fenerbahçe camiası başkanını hapisten çıkardı, sen ne yaptın; madalya taktın. Bunları bileceğiz.” 
 
Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor