Vergi sisteminde yeni öneri

TBMM Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşan Vedat Demiröz, Türkiye’de dolaylı vergilerin oranının doğrudan vergilere göre daha yüksek olduğunu belirterek, bu konuda somut önerilerde bulundu.Demiröz, faiz gelirl

Vergi sisteminde yeni öneri

TBMM Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşan Vedat Demiröz, Türkiye’de dolaylı vergilerin oranının doğrudan vergilere göre daha yüksek olduğunu belirterek, bu konuda somut önerilerde bulundu.

Demiröz, faiz gelirlerinin enflasyondan arındırıldıktan sonra aşan kısmının vergilendirilmesini önerdi. Halen, tutara bakılmaksızın mevduat faizlerinden yüzde 15, Hazine bonosu ve devlet tahvili faizlerinden ise yüzde 10 oranında stopaj kesintisi yapılıyor.

Kurumlar vergisinde artan oranlı sisteme geçilebileceğini kaydeden Demiröz, şu anda yüzde 20 olarak uygulanan kurumlar vergisinin artan oranlı hale dönüştürülerek, yüzde 25’lik bir dilim daha getirilebileceğini söyledi. Demiröz, kurum kazançlarının bir kısmının dağıtılmasının zorunlu hale getirilebileceğini veya stopaj kesintisi yapılabileceğini ifade etti. Demiröz, ayrıca gelir vergisinde halen yüzde 15, 20, 27 ve 35 olan vergi dilimlerinden yüzde 35’lik dilimin kaldırılması, diğer dilimlerdeki kademe tutarlarının da artırılması gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler