Vali Öz'den yaşlılar günü mesajı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Öz mesajında şu ifadelere yer verdi;“Yaşlılık; geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bir dönem

Vali Öz'den yaşlılar günü mesajı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Öz mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Yaşlılık; geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bir dönemdir. Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır.

img_1321.jpgAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya saygı, dayanışma ve sevgi yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir, Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Her insanın olduğu gibi bakıma muhtaç ağır engelli yaşlılarımızın da öncelikle akrabalarının yanında, aile sıcaklığına bakılmasını teşvik etmek amacıyla aylık bir asgari ücret sosyal yardım ödenmektedir.

Ailesi yanında bakılamayan yaşlılarımız için de Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile 2014 yılında İlimize kazandırılan Trabzon Köşk Huzurevi hizmet vermeye devam etmektedir. Ancak devletimizin yaşlılarımızın sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarına toplumumuzun her ferdinin ve sivil toplum örgütlerimizin de katkı sağlaması, sunulmakta olan hizmetleri taçlandıracaktır. Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesi ile tüm büyüklerimizin yaşlılar gününü kutlar, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam