Vahid Halilhodzic, yenilginin ardından konuştu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor’un teknik adamı Vahid Halilhodzic dün alınan ağır yenilginin ardından basının karşısında çıktı. Cezayir Milli takım dönemlerinden açıklamalarına başlayan Vahid Halilhodzic, “ futbolda her şey olabilir üç ay öncesinde

Vahid Halilhodzic, yenilginin ardından konuştu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzonspor’un teknik adamı Vahid Halilhodzic dün alınan ağır yenilginin ardından basının karşısında çıktı. 

Cezayir Milli takım dönemlerinden açıklamalarına başlayan Vahid Halilhodzic, “ futbolda her şey olabilir üç ay öncesinde madalyonun en iyi tarafındaydım. Her zaman hoş değil durum. Dün gece hiç uyuyamadım. Hiç yemek yemedim. Dünya kupası 3 yıl çalışma sonrası katıldım. Şuanki takımım aynı şekilde değil. 1 aylık bir çalışma ile başlaya bildik elimizdeki bir güç yok ki. 2,5 ay dır Trabzonspor’dayım ilk kez bugün boş günüm oldum.   Takımın yüzde 90’sını yeniledik. Birkaç oyuncu 3 veya 4 idman yapa bildi. Dün akşam Başkan ve taraftarımız gibi bende hayalı kırıklığı yaşadım. Yarında kolay olmayacak. Ben budumda ilk defa karşı karşıya kalmadım daha öncede oldu. Trabzonspor’a ilk geldiğimde de aynı olmuştu. Herkes sabırsız bende de sabırsızlık var.”dedi. 

HAKEMLER BİZDEN YANA DEĞİL

Halilhodzic, “ Avrupa ligindeki maçı sizlere hatırlatmak isterim. 12 pozisyon yakalamışız ama gol olmadoı. Net 2 penaltı verilmedi. İki kırmızı kartı hakem kaldırmadı. Bu aralar hakemler bizlerle araları yok. Ben kariyerim boyunca bir kez tribüne gönderildim ama Trabzon’da 2 kez yollandım. Çok çalışıyoruz ve bu çalışmamızdan memnun olmayanlar var. Ben hayatım boyunca neler başardım hepsini biliyorum çok çalıştım çok yoğun çalıştım  mağlubiyetten çok kzıyorum bir maç kaybettim çok sinir oluyorum.”ifadelerini konuştu. 

İHANET SÖZÜNE AÇIKLIK GETİRDİ

Halilhodzic, “ Ben bu kelimeyi kullandığım biliyorum. Kaybettiğimiz maç benim için çok önemli idi. Hatta başkanımızda çok memnundu. Maça yaptığımız çalışmaları ve tempoyu önüme koydum ve maçtaki duruma baktım ve her şey bir hiç oldu. Oyuncularımız daha fazlalarını koymalarını bekledim. Bu kadar uğraştım  ama oyuncularımız bunu yapmadı  diye böyle konuştum.”dedi. 

TARAFTARLARLA MAÇ SONU NEDEN KONUŞTU

Halilhodzic, “ Ben her şeyi dile getiren bir adamım. Maç sonrasında kulübede oturdum ve muhasebe yaptım. Neler hazırladıksa olmadı. Taraftarımın memnuniyetsizliği gördüm ve ben kendimi öne sürdüm özür diledim. İlk sorumlu böyle durumlarda suçlu hocadır. Hiçbir zaman oyuncularımı medya önüne sürmedim. Soyunma odasına gidince oyuncularımla başka konuştum. .Herkes sorumluluk sahibi bazı kişilerden hesap sorarım. Çarşamba günü ilk antrenman bütün üzüntülerimi onlara söyleyeceğim. Oynamaya fırsat bulamayanlara fırsat vermiştim onlarla konuşacağız. Bu takım kazanması için çok çalıştık.”şeklinde konuştu.  

TRABZONSPOR’A GELDİĞİNE PİŞMAN MI?

Halilhodzic, “ Soyunma odasında konuşulanların tamamı orada kalır. Bunların dışarıda konuşulmasını sevmiyorum. Burada sızdıran ihanet etmiş olur buna hiçbir zaman saygı duymam. Bana sürekli soruyorlar Trabzonspor’a neden geldin pişman mısın? diye soruyorlar. Ben Arkadaşıma 8 sene önce söz verdim. Trabzonspor’a sevdalı bir başkan. Onun için takımın bir şeyler yapmasını ve kazanmasını çok istiyorum ve oda bende çok zor anlar yaşıyorum. Bütün tekliflere rağmen başkana söz verdim ve Trabzonspor’a yardım için buradayım. Şuan ki futbol dünyasında pek olan bir durum değil ama söz verdim buradayım.”dedi. 

NEDEN BU KADAR TRANSFER YAPTI?

Halilhodzic, “ Geldiğim tarihte bana bir takım sunuldu 24 – 25 oyunculu bir takım. Bu oyuncular ile kampa gittik. Kampa gittiğimiz andan itibaren bu gurubun pek istekli olmadıklarını gördüm. Genç ve yetenekli oyuncular bunlar. Kampta bir maç sonrası başkana bu takım ligden kümede düşe bilir dedim. Onlarda neredeyse 15 günde transfer yaptık. Bütün transferlerde ben yardımcı oldum diyemem ama. Cezayir’den gelen iki oyuncuda yardımcı oldum. Bedelsiz gelmelerini sağladım. Giden bazı oyuncular alçakça sabotaj yaptılar. Çok uğraştık 3 oyuncuyu son gün yolladık ve son gün 3 oyuncu aldık. Çok acele yaptık. Bir sezona hazırlanmak için 6 ay ve 1 seneye ihtiyacınız var.  Geç geldim daha erken gelemezdim. Dünya kupası vardı. Bitti 5 gün sonra geldim. Bir takım oluşturmak biraz zaman istiyor.”ifadelerine yer verdi. 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BENLE GÖRÜŞTÜ

Halilhodzic, “ Cezayir beni göndermek istemiyordu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan bana 10 yıllık sözleşme imzalayalım dediler. Ama ben gitme kararını daha önce almıştım. Burada yaptıklarımdan dolayı gururlu bir şekilde ayrıldım Milyonlar beni karşıladı dünya kupası sonrası. Cezayir halkına çok teşekkür ederim. Sadece bir söz için bıraktım geldim.”dedi. 

OYUNCULAR İLE KAVGA ETTİ Mİ?

Halilhodzic, “ Ben hiçbir oyuncum ile sorun yaşamadım. Ben hiçbir oyuncuma küfür etmedim ve kötü kelime konuşmadım. Ama işinde aksaklık gösterenlere hemen memnuniyetsizliğimi dile getirim. Benim yılsız oyuncular ile her zaman bir bağlandım var. Kendisini yıldız sana oyuncular ile bir sıkıntım olur. Maoluda hem sportif ve insani yönden tam bir hayal kırıklığı sözleşmesine ben el attım. Düzeltelim dedim. Bana takım umurumda değil dedi ve bende hemen gönderelim bunu dedim. Bu takımda benim yerimde ola n hocalar bu oyuncu ile ilgili bazı şeyler paylaştı benle bende yabancı oyuncular ile ilgili iyi transferler yapalım sadece paraları düşünen değil diye yönetime söyledim. Bazı  oyuncular antrenman yapmak istemiyor.”şeklinde konuştu.

CARDOZO’NUN DURUMU NE?

Halilhodzic, “ Cardozo, Trabzonspor’a geldiğinde biraz sakattı. Ona göre bir oyun kurmamız gerekli. Takım arkadaşları ona göre bir oyun oynaması gerekli. En kısa zaman fiziki olarak iyileşir ve daha iyi olacak çalışmaya devam edeceğiz. Cardozo ile özel bir görüşmem oldu. Kendisinden bir şeyler istedim. Farklı bir takıma geldiğini söyledi. Orada geçirdiği takımda ki sürecin burada olmayacağını söyledim. Biraz daha kendisini geliştirmesi gerekli söyledim. Tabi her zaman söylediğim gibi son oyuncular bunlar. Bütün uyum ve otomatikleşmiş hareketler. Bir çok şeyin düzelmesi gerekli.”dedi.

NEDEN HER MAÇTA BAŞKA 11 VAR?

Halilhodzic, “ Üç tane önemli sakatlık yaşadık. Onur’umuzu sakatlık. Çok iyi bir çalışma yaptık ve Onur’da uluslar arası bir isim. İki oyuncumuz ayağında ve kolunda çatlaklar oldu. Bunların peşinde başka 11’le çıkmak zorundasınızdır. Benim yardımcım bile sakatlandı. Talihsizlik oldu.  Buda büyük bir sorun olduğunu sanıyorum ve düşünüyorum. Vahid hocayı getirdik ve bu kadar transfer yaparsak kesin bir şampiyon oluruz diye düşünüldü. Böyle bir düşünceye kapılır ilk idmanda bu takım şampiyon olur derseniz yanlış olur. Ben baskıyı severim baskının olmasını severim. Ben sabahtan akşama kadar çalışıyorum. Olursa ne mutlu bize olmasa da  yapamazsak bir şey yok. Bu baskı durumu ilk defa değil ve ben bunların hepsinin altından kalktım.”şeklinde konuştu. 

TRABZON’U ZOR DURUMDA BIRAKMAM

Halilhodzic, “ kulüp ile neden 1 senelik anlaşma yaptım. Eğer olmazsa takımı zor duruma bırakmamak için yaptım. Arkadaşça gideyim derim. Ben çok kaset seyrettim ve çok toplantı yaptım. Oyuncular çok sıkıldı bu durumda. Onlara anlattım. Top bizdeyken ne yapmamız gerekli onlarda iken ne yapmamız gerek diye düşündüm. Son maçtaki performansı bir daha yapmayacağız. Bana başkan git derse tokalaşırız otururuz yemek yeriz yemeğin parasını kim öder bilemem helalaşırız ayrılırız.”dedi.

SORUNU SÖYLEDİ

Çözümleme yapan Halilhodzic “ Trabzonspor bir maç kazansın işler çözülür. Hücum yönünde güven kazanması gerekli. Bunu yaptı mı işi tamadır. Panik olmadan golden önceki son hamlede biraz daha iyi yılmadan devam etmesi gerekli. Ben forvettim şuan neden gol atamıyoruz diyorum. Waris, tamamen farklı oynuyor. Sırtını kaleye döndü mü iş değişiyor.”şeklinde konuştu.

BAŞKANDA BENDE ZOR ANLAR YAŞIYORUM

Halilhodzic “ Ben ve başkan çok zor anlar yaşıyorum. Maç sonunda başkan ve ben daha ne yapa biliriz diye konuştuk. Başkan geldi ve prim verelim iki katı yapalım dedi. Şuan o gereksiz eleştirileri yapıyor. Hak etmediği bir eleştiri aldı.”dedi.

SAHADAN NEDEN KOVULUYOR?

Halilhodzic, “ Ben futbol sevdalısıyım. Ben heyecanlı bir maç izlerim. Son zamanlarda hakem kararlarından memnun değilim bilerek yapmıyorlar belki ama bir hafta çalışıyorsunuz hakem hataları bu emeğinizi sizden çalışıyor. Varşova maçında iki penaltı yok. Bunları verseler değişecek durum. İki defa tribüne gönderildim Kariyerim boyunca iki kez yollandım burada iki kez gönderildim. Taraftar gibi bende sabırsızım.  Trabzon bölgesi Trabzonspor’a çok değişik bağlılar. Tabiî ki bende onları mutlu etmek istiyorum. Artık zamanı geldi.”dedi.

 

SAVAŞTAN ETKİLENDİ Mİ?

Halilhodzic, “ Ben savaşta yaralandım. Çok zor durumlar yaşadım. Bosna’da kendi devletime ve vatanıma yardımlar ettim. Buradaki savaş sırasında kendi evime geldiler ve beni öldürmek istediler tesadüfen evden ayrılmıştım yardım amaçlı. Eve girenler her şeyimi aldılar mı? fakir kaldım. 42 yaşında yeniden bir hayat kurdum. Arkadaşlarımın ölmesini istemedim.”şeklinde konutlu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler