Uzungöl’den Sabah yazarına tepki

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Mustafa Akyüz, Sabah Gazetesi’nde Uzungöl’deki işletmeleri eleştiren yazıya tepki geldi. Akyüz şunları söyledi; Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’ün özellikle son yıllarda yerli ve yabancı t

Uzungöl’den Sabah yazarına tepki

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Mustafa Akyüz, Sabah Gazetesi’nde Uzungöl’deki işletmeleri eleştiren yazıya tepki geldi.

Akyüz şunları söyledi;

Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’ün özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramasıyla birlikte, bölgemizde en önemli turizm cazibe merkezi haline gelmiştir. Bölge insanımıza gerek istihdam alanında gerekse katma değer kazandırılmasında öncülük eden Uzungöl turizmi hakkında, yerel ve ulusal basında kaynağına ulaşmadan dolma bilgilerle yapılan karalama kampanyalarını şiddetle kınıyoruz.

Faaliyet gösteren işletmelerin bütün zorlamalara rağmen Uzungöl’ü Turizm cennet yapma yolundaki iyi niyet çalışmalarını asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşılamaktayız. Uzungöl’de birçok sorunla boğuşan turizm işletmecilerin son yıllarda turizme büyük ivme kazandırmaları beraberinde bazı art niyetlilerin bölge turizmini istismar edeceği aşikârdır. Burada önemli olan bu kişilerin bulunup kamuoyu önünde deşifre edilmesidir. Uzungöl’ü ve burada hizmet yapan bütün işletmeleri zan altında bırakarak Uzungöl turizmini baltalamak için bazı yerel ve ulusal gazeteler yaptıkları asılsız ve mesnetsiz haberlerle Uzungöl’ü karalama kampanyalarına girişmişlerdir.

Elbette ki Uzungöl’de yapılan yanlışlar gündeme taşınacaktır. Biz iyi niyetle çalışan turizm işletmecilerinin zan altında kalmaması için bunlar yapılmalı. Bizim istediğimiz Uzungöl’de yaşanan olumsuzlukların nerede, kimler tarafından yapıldığı ve belgelerle ispatlanmasıdır. Son olarak ulusal yayın yapan Sabah gazetesi köşe yazarı Sn. Şeref Oğuz'un, Uzungöl’ün jübileye hazırlandığını söyleyerek, “Kahve 25 lira. Nargile mi istediniz? Tabii ki buyurun, 100 lira... Komşu köy Taşkıran'daki su fabrikasından şişesi 25 kuruşa alınan su 3 lira, Sac kavurma? Size uygun fiyat 40 lira... Oda mı bakmıştınız? Yer yok. İğne atsan yere düşmüyorsa, eski köy evi ahırları dahi oda olmuş. Peki ya fiyatı? Normal zamanda 100 lira ama yaz sezonunda size 800 lira olur. Zaten tur şirketleri 150 liraya kıştan kapadığı odayı satıyor ve geceliğine 700 euro isteyen var" diyerek araştırma yapmadan Uzungöl’de faaliyet gösteren tüm işletmecileri zan altında bırakmıştır.

Sayın Şefer Oğuz bu bilgileri nereden temin etmiştir. Kendisine buradan soruyoruz? Bizden ne istiyorsunuz? Çarpıtmalarla, zorlamalarla, niyet okumalarla neden Uzungöl’e saldırıyorsunuz? Bizi neden hedef gösteriyorsunuz? Ne istiyorsunuz Uzungöl’den. Bize yönelik sözleriniz çok haksız ve mesnetsiz bir ithamdır. Kanıtınız nedir Sayın oğuz? Amacınız nedir? Bize açıklar mısınız! Elinizde böyle bir kanıt varsa köşenizde isim vererek bu ithamları açıklamak zorundasınız.

Gazetecilerin oturdukları yerden değil, konu olan haberin kaynağına inilerek bizzat olay yerinde yapılan haber etik kurallarına uygundur. Toplumun değerlerine saygılı olması, toplumun çıkarlarını gözetmesi ve dürüst bir çalışma sergilemesini amaç edinmelidir. Medyanın kitleler nezdinde etkinliğini ve güvenilirliğini koruyabilmesi, gazetecilerin etik kurallara azami ölçüde uyması ile mümkün olabilmektedir. Gazetecilerin etik kuralları umursamaması, hem kendi mesleki kariyerleri hem de çalıştıkları medya kuruluşlarının geleceği açısından olumsuz sonuçlar doğurmakta, neticede sadece gazeteciler değil aynı zamanda gazetecilik mesleği de toplum nezdinde itibar kaybetmektedir.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Sayın Şeref Oğuz’un Uzungöl ile ilgili yazdığı asılsız ve belgesiz yazıdan dolayı yasal haklarımızı kullanmakla birlikte, kamuoyunun asılsız iddialarla yanıltılmaması adına bu açıklamayı yapmaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber