Erol Önsel

Erol Önsel

Umut ışığı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde bu hafta  Trabzonspor Medicalpark, kendisi açısında son derece önemli bir karşılaşmaya çıktı. Takımımız adına  altıncı haftaya girildiğinde ligde galibiyeti olmayan üç takımdan biri olması  nedeniyle kesinlikle kazanılması gereken bir karşılaşmaydı.

Rakip,  İstanbul Büyükşehir Belediye, sezon başında ve sezon içerisinde yaşadığı sakatlıklarla, ligde zor günler geçiriyor. Lig başlamadan, Metecan Birsen, Jarvis Varnado sakatlıklarından sonra, ikinci hafta oynanan Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında sakatlanan Deniz Kılıçlı’ya ve Muratbey Uşak Sportif karşılaşmasında sakatlanan Kartal Özmızrak ile damir Markota da eklenince takımın neredeyse yarısından yoksun olarak sahaya çıkmak zorunda kaldı. Takımımız aldığı olumsuz sonuçlar nedeniyle zaten yeterince stres yaşıyorken, bu hafta rakibin de eksiklerinden kaynaklanan zaaflarını kullanıp galip gelmekten başka bir düşünce taşımamaktaydı. Müsabakaya her geçen gün performansını yükselten Kenneth Kadji,  gerek üç sayı bölgesini gerekse boyalı alanı domine ederek karşılaşmaya başladı. Karşılaşmayı da 29 sayı gibi ciddi bir skoru üreterek tamamladı. Özelikle rakibin yaşadığı top kayıplarını fast-breaklerle değerlendiren takımımız, yüksek yüzdeli dış atışlarla da İBB’nin set savunmasında da bir hayli zorlanmasına sebep oldu. Dwight Hardy, sorumluluk aldığı taktirde takımına ne kadar üst düzey katkı sağlayacağını, dünkü karşılaşmada göstermiş oldu. Geçen hafta da ifade ettiğim gibi sakatlık sorunu olmadığı taktirde Caleb Green bu ligde her rakip için çok ciddi bir sorun. Yaptığı 8 asistin yanında aldığı 7 rebound ve kaydettiği 10 sayıyla bunu ispatlamış oldu. Yeni transfer Gutierrez henüz takımın havasını tam anlamıyla yakalayamamışa benziyor ki bu da çok doğal. Gerek  set hücumlarını dahi özümseyemesi, gerek savunma anlayışına adapte olması ve antrenörünün kendisinden istediklerini anlayamıyla benimseyebilmesi için biraz zamana ihtiyacı olduğu kesin. Yaptığı 5 top kaybı da bunun göstergesi zaten.

Bu karşılaşmayı arkamızda bırakıp önümüzdeki hafta oynayacağımız en az bu karşılaşma kadar önemli Best Balıkesir maçına dönmemiz gerekiyor. Zira ligde galibiyeti bulunmayan, fakat seyrettiğim maçlarını göz önünde bulundurduğumda iyi bir takımla oynayacağız. Zira sonuçlara baktığımızda, ilk 5 haftada ciddi rakiplerle oynadıklarını görüyoruz.  Onlar da ligdeki ilk galibiyetlerini alarak biraz olsun nefes almak isteyeceklerdir. Zaten o karşılaşmanın ardından takımımız yine zorluk derecesi son derece yüksek karşılaşmalara çıkacak. 
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR