Ülkü İlkokulunun Erasmus projesi kabul edildi

Ortahisar Ülkü İlkokulunun Erasmus+ KA1 Okul Eğitim Personel Hareketliliği kapsamında “Öğrenmeye Üç Boyutlu Holografik Yaklaşım: Yaratıcı Drama başlıklı proje teklifi uygunluk kriterlerini karşılayarak kabul edildi. Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı,

Ülkü İlkokulunun Erasmus projesi kabul edildi

Ortahisar Ülkü İlkokulunun Erasmus+ KA1 Okul Eğitim Personel Hareketliliği kapsamında “Öğrenmeye Üç Boyutlu Holografik Yaklaşım: Yaratıcı Drama başlıklı proje teklifi uygunluk kriterlerini karşılayarak kabul edildi.

Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı) yürütülen Erasmus+ Programı (Hayatboyu Öğrenme veya Gençlik Programı) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında verilen drama eğitiminin çocukların dilsel, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklediğini, yaratıcı dramanın ise, ilkokul ve okul öncesinde çocukların sanat hakkında genel kültür bilgisine  sahip olmalarına, özgüven kazanma, gözlem yapma ve rol yapma yeteneklerini  geliştirmelerine, kendilerini mimik, jest ve sesle ifade etmeyi öğrenmelerine  yardımcı olacağına yer verildi. 
 
img_20160510_110400.jpg
 
Yenilikçi eğitim modellerinin en önemli yöntemlerinden biri olan drama ile etkili öğrenme ortamlarının oluşturulabildiği Bilişsel, bedensel ve duygusal olarak insanın üç temel yönüne vurgu yaparak, bu unsurları odak noktasına koyarak öğrenmede kaliteye ulaşılabildiği belirtildi. 
 
Çünkü öğrenmenin tek başına gerçekleşebilecek bir olay olmadığı, eğitimde kalitenin artmasının, bireylerin öğrenme tarzlarına vurgu yapılmadan gerçekleşemeyeceği, bu nedenle yaratıcı drama eğitiminin çok önemli olduğu anlatıldı.
 
Projenin amacı olarak öğretmenlerinin dramanın temel unsurları hakkında bilgi edinmek, bu bilgilerin sınıf ortamına etkin transferinde ilham verici örnek yöntem ve teknikleri öğrenmek ve edinilen bilgi ve becerilerle öğrenme ortamlarını zenginleştirerek eğitim kalitesini artırmak oldu bilgisine yer verildi.
 
Toplamda 30 öğretmenin katılımı ile 10’ar kişilik üç grup halinde gerçekleştirilecek hareketliliğin birincisi, Ocak ayında 10 gün süre ile Yunanistan’da gerçekleştirildi. İkincisi Mayıs ayında 10 gün süre ile Finlandiya’ya yapılacak.
 
dramaneden.jpg
 
proje_afis.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler