Ülkemizin etrafı ateş çemberi

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Müdürü Sayın Ramazan Latifoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar temennisinde bulundu.Latifoğlu “2013 Yılı Nisan ayında çıkan 6458

Ülkemizin etrafı ateş çemberi

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Müdürü Sayın Ramazan Latifoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar temennisinde bulundu.

Latifoğlu “2013 Yılı Nisan ayında çıkan 6458 sayılı “Yabancıları Uluslararası Koruma Kanunu” ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğüne Bağlı Yabancılar Şube Müdürlüğü görev yetkileri, İç İşleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve ona bağlı İl ve İlçe Müdürlüklerimize devredilmiştir.” dedi.

Trabzon’a gelen yabancılar bize uğramak zorunda diyen Latifoğlu “Trabzon’a yasal şekillerle tatil veya iş seyhati için gelenler hariç, illegal yollarla gelecek olan yabancıların bize uğrayarak gecici TC Kimlik Numarası alma zorunlulukları var” dedi.

Latifoğlu sözlerine “Trabzon’daki yabancı uyruklu sayısı, Bin 100’ü Afganlı olmak üzere üçbine yanaştı. Şimdi Suriyeliler de var. Çoğu izinsiz giriş yapmış bulunmaktadır. Suriyeliler, Devletimizin sağladığı imkânlarla resmi kamplara yerleştirildikten sonra kaçarak Trabzon’a ve çeşitli illere gittiler” diye devam etti.

img_2134.jpg“Son zamanlar da coğrafyamızda yaşanan sıkıntılardan dolayı insanlara kucak açma noktasında ülke olarak hiç tereddüt etmedik” diyen Abdulkadir Uraloğlu sözlerine şöyle devam etti.

“ Son yıllarda Ülkemizin etrafı ateş çemberi adeta. Bundan dolayı da yoğun bir göç almaktayız. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Yabancılar Şubesi görevlerinin kanunla birlikte merkezde ve taşrada Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Müdürlüklerine devri doğru bir adım oldu. Bu adımlarla birlikte sürecin artık daha profesyonel ve hızlı bir şekilde yönetilmesi amaçlanmıştır.” dedi

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce teşkilat atamlarının yapıldığını ifade eden Uraloğlu şöyle devam etti. “Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan teşkilat atamlarında ilimize Ramazan Latifoğlu atanmıştır. Ben öncelikle kendisine hayırlı olsun diyorum. Ülkemizde ve ilimizde bulunan sığınmacıların sayısı artmaktadır. Bu sığınmacıların hem en uygun şartlarda misafir edilebilmesi hem de vatandaşı rahatsız etmeyecek uygulamaların yürütülmesine Göç idaresi katkı sağlayacaktır.” dedi.

Ensar – Muhacir kardeşliğine vurgu yapan Abdulkadir Uraloğlu “Bizim inancımız gereği bu insanlar muhacir konumdadır; bizlerde ensar. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu insanlara karşı gerekli hoşgörüyü gösterecek ve yardımlarda bulunmaktan geri durmayacağız...” dedi.

Konuşmasının sonun da Uraloğlu “Bu konuda ki hassasiyetlerinden ötürü Trabzon Valimiz Sayın Abdil Celil Öz Bey’e şükranlarımı arz ediyorum. Göç İdaresi Müdürlüğüne atanan Ramazan Latifoğlu’nun da bu görevi layıkıyla yapacağına inancım tam ve kendisine başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler