Ukrayna iflastan kurtuldu

Ukrayna, 120 milyon dolar miktarında eurobond borcunu ödeyerek, teknik iflastan kurtuldu. Kreditörlerle aldığı borçlarının yeniden yapılandırılması için görüşmeleri sürdüren Ukrayna Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin 120 milyon dolar tutarın

Ukrayna iflastan kurtuldu
Ukrayna, 120 milyon dolar miktarında eurobond borcunu ödeyerek, teknik iflastan kurtuldu.
 
Kreditörlerle aldığı borçlarının yeniden yapılandırılması için görüşmeleri sürdüren Ukrayna Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin 120 milyon dolar tutarındaki eurobond borcunun ödendiği bildirildi.
 
Açıklamada, bugün 120 milyon dolarlık borç geri ödemesinin son gününde yapıldığı hatırlatılarak, söz konusu borç ödemesinin detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.
 
Ukrayna resmi makamlarından yapılan bir diğer açıklamada da, Ukrayna'nın bir sonraki eurobond borç ödemesini 23 Eylül'de gerçekleştireceğini ve miktarının 500 milyon dolar olduğu açıklandı.
 
Mayıs ayında parlamentonun Bakanlar Kurulu'na moratoryum yetkisi verilmesine ilişkin yasayı onaylamasının ardından, Ukrayna hükümeti ülkenin 4 yıl boyunca ödemesi gereken toplam 30 milyar dolarlık dış borç ödemesini 15 milyar dolara indirmek için kreditörlerle görüşmelere başlamıştı.
 
Son olarak Maliye Bakanı Natalia Jaresko, ülkenin dış borcunun yeniden yapılandırılması konusunda uluslararası kreditörlerle yaptığı görüşmelerde anlaşma için önemli adımların atılmasına rağmen, henüz bu konuda somut bir uzlaşmanın sağlanamadığını dile getirmişti.
 
Bu hafta başında Ukrayna ile IMF ekonomik ve mali işbirliğini öngören memorandumu imzalarken, buna göre, Ukrayna'nın IMF'nin ikinci kredi dilimi çerçevesinde 1,7 milyar dolarlık kredi alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler