"UEFA yaptırım uygulayabilir"

Türk futbolu dün tarihi toplantılarından biri yaşadı. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk futbolunun geldiği acı tabloyu açık ve sert konuştu.Bakan Kılıç, kendisini dikkatli dinleyen kulüp başkanları

"UEFA yaptırım uygulayabilir"

Türk futbolu dün tarihi toplantılarından biri yaşadı. Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk futbolunun geldiği acı tabloyu açık ve sert konuştu.

Bakan Kılıç, kendisini dikkatli dinleyen kulüp başkanlarına "Şu anda Türk futbolunun geldiği nokta çok vahim. Ve böyle devam ederse daha da kötüye gidecek. Türk futbolunu bu noktaya siz getirdiniz. Şu anda futbol mali yapısıyla bataklığın içinde. Buradan çıkaracak olan sizlersiniz. Sorunu ve çözümü başka bir yerde aramayın" dedi. Yapılan hatalardan ders çıkarılması gerektiğini belirten Bakan Kılıç, "Bu yapı bu kadar borç yükünü kaldırmaz. Önce siz karar vereceksiniz. Bununla ilgili doğru adımlar atacaksınız. Ardından devlet de sizin için Türk futbolu için doğru adımlar atacak. Eğer kulüpler olarak gerekli tedbirleri almaz, gerekli düzenlemeleri yapmazsanız UEFA ağır yaptırımlarıyla cezayı keser. UEFA'nın mesajı net ve artık son noktaya gelinmiş. 2015 yılı yapılanma yılı olacak. Aksi takdirde herkes sonuçlarına katlanır, UEFA'nın kılıcı tepenize iner" diye konuştu. 

ARAŞTIRILIP RAPOR EDİLECEK 

Başkanlar da Bakan'a hak verirken önemli tedbirler alacaklarının sözünü verdiler. Hüsnü Güreli başkanlığında bir yapı oluşturma kararı alan toplantıda, Güreli'nin kulüplerin bütün hesaplarını detaylı bir şekilde inceleyip rapor hazırlayacağı bildirildi. İki aşamalı bir yol izlenecek. Önce geçmiş temizlenecek. Sonra gelecek için önemli projelerle yapılanma süreci ve UEFA standartlarına uyulması için çalışmalar başlatılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler