Türkmen'den Karan'a sert sözler! "Muhatabım değilsin"

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bir süre önce sağanak yağmur nedeniyle yıkılan tarihi Osmanbaba köprüsü hakkında kendisini sorumlu tutan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’a sert tepi gösterdi.Türkmen, “Köprünün ayakları boşaldığı için yıkıldı. K

Türkmen'den Karan'a sert sözler! "Muhatabım değilsin"

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bir süre önce sağanak yağmur nedeniyle yıkılan tarihi Osmanbaba köprüsü hakkında kendisini sorumlu tutan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’a sert tepi gösterdi.

Türkmen, “Köprünün ayakları boşaldığı için yıkıldı. Karan’ı seviyeli konuşmaya davet ediyor ve kendisini muhatap kabul etmiyorum” dedi.

YAVUZ KARAN NE DEMİŞTİ

Yıkılan Osmanbaba Köprüsünün yanında bir basın toplantısı düzenleyen Yavuz Karan Bölgemizde normalin üzerinde yağış yağdığında doğal afetlerle karşılaştığının altını çizen Yavuz Karan burada tarihi bir köprümüzün yıkılışı "Burada tarihin yok olduğunu görüyoruz. Akçaabat tarihi açısından önem taşıyan bir köprüdür.1990 yılında yağan yağmurda ayakta duran bu köprü o dönem ulaşımda önemli bir rol oynamıştır. Şuan Akçaabat’ın belediye başkanı 1990 yılında sel felaketinde yıkılan Kireçhane Köprüsü yapmayan belediye başkanının yerine köprü yaptım diye belediye başkanı oldu. Ak Parti İl başkanı Adnan Günnar açıklama yaparak suçlular bulunacak dedi ben de kendisine buradan sesleniyorum suçlu aranıyorsa önce Akçaabat belediye başkanından başlasınlar. Bu köprünün üzerinden 60-70 tonluk araçların geçmesine izin verilmiştir.

Bunun sonucunda köprünün ayağı çatlamıştır. Karayolları çatlayan köprünü ayağının bakımını yapmamışlar yolu trafiğe kapatmışlardır. Akçaabat belediyesi köprünün ayağına asfalt dökerek ulaşıma devam etmesini sağlamıştır. Burada çalışma yapan mutaahitin iş makinelerinin köprünün altından geçmesi için köprü ayaklarının altı boşaltılmıştır. Belediyenin bunu bilmiş olmasına rağmen köprünün bakımı onarımı ve önlemini almayarak köprünün yıkılmasına neden olmuştur” dedi.

Karan yeni yapılan köprülerinde yıkıldığını belirterek “bu köprüleri yapanlar çimentosundan demirinden malzemesinden çalarak devleti dolandırmışlardır. Kimler yapmışsa bu İli yöneten Vali araştırsın bulsun. Akçaabat belediyesinin, D.S.İ, Karayollarının bu işte ihmali olduklarının kanaatindeyiz. Bu yüzden dolayı da Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen hakkında bu konu ile alakalı suç duyurusunda bulunacağız. Akçaabat’ın tarihi burada yok olmuştur. Allah'tan can kaybı olmamıştır. Burada bilerek işlenen bir suç vardır. Birilerini zengin etme anlayışı birilerine devletin imkânlarını kullanma anlayışı vardır. Biz bunu daha önce gördük.

Akçaabat’ta Pazar yerinin inşaatında belediye iş makineleri tarafından taşınan malzemeler ile birilerin rant sağlanmıştır. Burada yapılan işleri Şefik Türkmen’in eski İl başkanı yapmaktadır. Hiç kimse kendini safa namusluyum ayağına yatıp ta Akçaabat’ın ortak kullanımı hakkını hiç kimseye peşkeş çekmeye hakkı yoktur. Çıkacak herkes bunun hesabını verecektir. Bu memleket sahipsiz değildir. Son yirmi yılda bu belediye başkanıyla dolanan kara bulutlar vardır. Biz her gecen gün geriye gitmekteyiz" dedi.

Karan sözlerine bu köprünün günahı Akçaabat belediye başkanına aittir. Türkmen gidecek yargının önünde hesap verecek eğer suçsuz bulunursa bizde buradan kendisinden özür dileyeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler