Türkiye'yi elektriksiz günler mi bekliyor?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara ’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.Yıldız, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan yaz döneminde elektrik ithal edebileceklerini belirterek şu ifadelere yer v

Türkiye'yi elektriksiz günler mi bekliyor?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara ’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldız, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan yaz döneminde elektrik ithal edebileceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bu Türkiye 'nin o bölgelerde muhtemel ki önümüzdeki yaz kuraklıktan kaynaklanan elektrik üretiminde bir kısım kısıtlar olursa buradan bunların bir kısmını telafi etmeyi düşünüyoruz. Aynı telafi etmeyi düşündüğümüz miktar muhtemelen Gürcistan için de geçerli. Suyumuz olursa biz orada elektrik üretiyoruz. Yağmur yağmaz, kar yağmazsa suyumuz olmaz, suyumuz olmazsa da istediğimiz oranda elektrik üretemiyoruz. Özellikle Doğ Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerimizde bulunan rezervuarlı, havuzlu barajlarının seviyelerinin bu yıl düşük olduğunu gördük. Özellikle mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım."

Türkiye'nin çift taraflı hatla zaman zaman elektrik ithal ederken, zaman zaman da ihraç ettiğine dikkati çeken Yıldız, “Mavi Akım’dan gelen yıllık doğalgaz 16 milyar metreküp, 19 milyar metrekübe çıkması konusunda Rusya ile prensipte anlaştık” dedi.

Yıldız, Rusya’dan özel sektör eliyle ve uygun fiyattan yeni bir kontrat ile doğalgaz almak için görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

Enerji Bakanı Yıldız, Ceyhan’da 1,5 milyon varilin biriktiğini, sevkiyatın 2,5 milyon varile ulaştığında başlayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler