Türkiye'nin umudu Trabzonspor

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ülke Puanı Sıralaması'ndaki yarış kıyasıya sürüyor.Komşumuz’u Avrupa arenasında temsil eden sadece Olympiakos kaldı, Asteras, PAOK, Panathinaikos elendi. Biz de ise Beşiktaş ve Trabzon'un Avrupa serüveni devam ediyor.Sıra

Türkiye'nin umudu Trabzonspor

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ülke Puanı Sıralaması'ndaki yarış kıyasıya sürüyor.

Komşumuz’u Avrupa arenasında temsil eden sadece Olympiakos kaldı, Asteras, PAOK, Panathinaikos elendi. Biz de ise Beşiktaş ve Trabzon'un Avrupa serüveni devam ediyor.

Sıralamada biz 32 bin 200 puanla 12. sırada yer alırken, Yunanlılar 31 bin 700'le takipte. Aradaki puan farkı sadece 500! Olympiakos, 2. turda Ukrayna'dan Dnipro ile eşleşirken, temsilcilerimiz ise ona göre daha güçlü rakiplerle karşılaşacak. Beşiktaş, İngiliz devi Liverpool'la, Trabzonspor da İtalyan Napoli ile bir üst tur mücadelesi verecek. Dnipro elerse, sıkıntı yok Eğer Olympiakos, Dnipro'ya elenir ve bizden en az bir takımımız yoluna devam ederse, 12.'liği kaptırmak gibi bir sıkıntımız hiçbir şekilde gözükmüyor. Çünkü bu pozisyonu korumak, önümüzdeki sezon lig şampiyonumuzun, Devler Ligi'nde gruplara ön eleme oynamadan katılmasını sağlayacak.

Ancak bizim ekiplerimizin Avrupa Ligi'ne veda etmesi, Olympiakos'un kazanması ise koltuğu kaptırmamız anlamına geliyor. Puan hesaplamasında galibiyete 2, beraberliğe 1 puan veriliyor. Her maç sonunda kazanılan puanlar, o ülkenin bu sezon Avrupa'da mücadele etmiş ya da eden takımlarının toplamına bölünüyor. İki ülkenin de Avrupa'da 5'er takımı bulunuyor. Bizim iki takımımız yoluna devam ettiği için bu bir avantaj! Örneğin Olympiakos, Dnipro'yu ilk maçta yenerse, aldığı 2 puan 5'e bölünecek ve ülkeye 0.4 yani 400 puanlık katkı verecek. Ancak bizim takımlarımız iki beraberlik alsa bile, aradaki 500 puanlık fark yine korunacak.

Şampiyonlar Ligi çok önemli

Türkiye'nin, Avrupa’da bu sezon yer alan temsilcileri, ülke puanına 5.600'lük, Yunanistan'ın takımları da 6.000'lik katkı yaptı. Yunanistan'a en fazla katkıyı 10 puanla (Devler Ligi'ne katıldığı için 4 puanı bonustan) Olympiakos, Türkiye'de ise 11.5’la Beşiktaş yaptı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki kötü performansına rağmen, 4'ü bonustan ülkemize 5 puan getirdi. Bu yüzden Devler Ligi'ne katılım, önümüzdeki sezonlar için de çok önemli. Sarı Kırmızılılar, bir de gruptan çıksaydı, 2. tur için de 3 bonus alacaktı. Yani yerimizi kaybedersek, tekrar geri almamız hiç de kolay olmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler