"Türkiye’nin kendi hava sahasını koruma hakkı var"

ABD Başkanı Barack Obama, TSK'nın Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili "Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı var. Önümüzdeki günlered Erdoğan'la görüşmeyi bekliyorum" ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande görüştü. Gör

"Türkiye’nin kendi hava sahasını koruma hakkı var"

ABD Başkanı Barack Obama, TSK'nın Rus savaş uçağını düşürmesiyle ilgili "Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı var. Önümüzdeki günlered Erdoğan'la görüşmeyi bekliyorum"

ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Obama, terörle mücadele konusunda açıklama yaptı. Obama, IŞİD'e karşı 8 bin hava operasyonu düzenledik. Fransayla istihbarat paylaşımını artıracağız. AB ye bir çağrı yapıyorum. Uçaklara binen yabancı kişilerin bilgisini paylaşmalıyız. Böylece

Suriye'deki krize ilişkin olarak Rusya'nın IŞİD'e odaklanaması gerektiğini söyledik. Rusya daha yapıcı bir rol almalı. Esad'ın bu geçici hükümette yeri olmaması gerekmekte. IŞİD le mücadelede vatandaşlarımız dirençli olmalı. Paris'teki saldırılar korkunçtu. Elimizden gelen her şeyi yapacağız ulusumuzu koruyacağız. Terörle mücadele konusunda çabalarımız var. IŞİD bizi korkutmak istiyor. İhtiyatlı olsak da korkuya yenilmemeliyiz. Korku bizi bölmemeli. Fransa 30 bin mülteci daha alacak. Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı var. Önümüzdeki günlerde Erdoğan'la görüşmeyi bekliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler