Türkiye saat 11:30'a kilitlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanvekili Ahmet Davutoğlu’na kabineyi kurma görevi verdi. Davutoğlu yeni kabineyi yarın 11.30’da Köşk’e sunacak. Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra Erdoğan’ın yemin töreni için dün ilk kez Me

Türkiye saat 11:30'a kilitlendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanvekili Ahmet Davutoğlu’na kabineyi kurma görevi verdi. Davutoğlu yeni kabineyi yarın 11.30’da Köşk’e sunacak.
 
Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra Erdoğan’ın yemin töreni için dün ilk kez Meclis’e geldi. Genel Kurulu’da milletvekilleri Davutoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. AK Partililerin ayakta alkışlarla karşıladığı Davutoğlu, daha sonra MHP ve HDP sıralarına giderek Bahçeli ve Demirtaş ile tokalaştı. Davutoğlu o sırada salona giren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Atilla Kart ile de tokalaştı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM üyeliğinin sona ermesi ve Başbakanlık makamının boşalması nedeniyle, Başbakanlığa vekalet etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yetki verdi. Erdoğan’ın, Davutoğlu’nu görevlendirmesi, Resmi Gazete’nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasını taşıyan ilk karar oldu.
 
62’nci hükümet listesi bugün 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Davutoğlu’nu dün gece Çankaya Köşkü’ne davet ederek 62. Hükümet’i kurma görevi verdi. Davutoğlu’nun bugün 11:30’da Çankaya Köşkü’ne yeni kabine listesini Erdoğan’a sunacak. Erdoğan’ın kabineyi onaylaması ardından Davutoğlu en kısa sürede hükümet programını hazırlayacak. Ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerini hükümet programı için olağanüstü toplantıya çağıracak. Programın görüşülmesi ardından güvenoylaması yapılacak. Ve güvenoyu alan hükümet görevine başlayacak.
 
Genç ve dinamik MKYK
 
Başbakan Vekili Davutoğlu’nun yine bugün 17.00’de AK Parti MYK’sını belirlemek için MKYK’yı toplayacak. Toplantıda genel başkan yardımcıları belirlenecek. Davutoğlu’nun daha dinamik bir yürütme kurulu oluşturmak için genç üyelere ağırlık vereceği öğrenildi.
 
Davutoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda MHP, HDP ve CHP’lilerin tebriklerini kabul etti. Akşam’da Çankaya Köşkü’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk resmi konuğu oldu.
 
Türkiye’nin en güçlü lideri 
 
AVRUPA basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin ederek göreve başlamasını ilk haber olarak duyurdu ve geniş yer ayırdı. Hollanda NOS televizyonu, Erdoğan’ın Türkiye’de doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı, CHP’lilerin Genel Kurul’u terk ettiği ayrıntısına yer verdi. Alman Bild gazetesi, “Yeni Cumhurbaşkanının başarısının sırrı: Neden Türkler Erdoğan’ı bir pop star gibi coşkuyla karşılıyor” başlıklı haberde, 11 yıldır iktidarda olan Erdoğan’ın, ortaya atılan iddia ve suçlamalara karşın ilk turda büyük bir çoğunlukla seçilmeyi başardığını kaydetti.
 
Haberde, “Birçok uzmana göre Erdoğan’ın çok güçlü bir karizması bulunuyor ve halkın içinden biri olarak görülüyor” denildi. Gazete, “Erdoğan’ın asıl büyük başarısı ekonomi oldu. Avrupa krizdeyken Türk ekonomisinin büyüdü, Erdoğan’ın iktidarında kişi başı gelir 3 kat arttı” değerlendirmesi yaptı. İsviçre Haber Ajansı SDA, haberi “Erdoğan artık Türkiye’nin Cumhurbaşkanı” şeklinde duyurdu. MHP eleştirileri üzerine Erdoğan’ın, “Davutoğlu emanetçi başbakan olmayacak” dediği aktarılan CHP’nin salonu terk ettiği vurgulandı. Avusturya Devlet televizyonu ORF “Erdoğan ve Davutoğlu Yeni Türkiye vizyonu ile yola çıktı “ ifadelerini kullandı. İngiliz yayın kurumu BBC “Erdoğan parlamentoda yemin ederek, Türkiye’nin en güçlü lideri olarak yerini sağlamlaştırdı” değerlendirmesi yaptı. France 24 Televizyonu, Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını belirtti.   
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset