Türkiye İŞİD bildirgesini imzlamadı!

Türkiye, Suudi Arabistan’daki Terörle Mücadele Toplantısı’nda IŞİD’e karşı sonuç bildirgesine imza atmadı.Suudi Arabistan’daki Terörle Mücadele Toplantısı’na katılan Arap ülkeleri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile daha sıkı mücadeleye onay verdi. Arap ül

Türkiye İŞİD bildirgesini imzlamadı!

Türkiye, Suudi Arabistan’daki Terörle Mücadele Toplantısı’nda IŞİD’e karşı sonuç bildirgesine imza atmadı.

Suudi Arabistan’daki Terörle Mücadele Toplantısı’na katılan Arap ülkeleri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile daha sıkı mücadeleye onay verdi. Arap ülkeleri, ABD Başkanı Barack Obama’nın Irak ve Suriye’deki IŞİD militanlarına karşı operasyonların genişletilmesi çağrısının ardından Suudi Arabistan’da Terörle Mücadele Toplantısı kapsamında bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de toplantıda hazır bulundu. Toplantının ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, Suudi Arabistan da dâhil 10 ülkenin İslam Devleti adlı terör örgütüne karşı mücadelede paylarına düşeni yapma konusunda uzlaşı sağladığı kaydedildi.

Irak’ın yeni hükümeti ve Suriye muhalefeti Obama’nın planını memnuniyetle karşılarken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimi ve Rusya kararı kınayan açıklamalar yaptı. Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, “Suriye hükümetinin rızası olmadan yapılacak her hareketin Suriye’ye bir saldırı anlamına geleceğini” vurguladı. Toplantıda Türk temsilciler de yer aldı ancak sonuç bildirgesinde karara onay veren ülkeler arasında Türkiye’nin adı geçmedi. Bir Türk hükümet yetkilisinin Ankara’nın militanlara karşı mücadelede yer almayı reddettiğini söylediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler