Zara’da 12 Milyon Lira Heyecanı - Sivas haberleri

12 milyon lirayı kazanan şanslı henüz ortaya çıkmadı ancak ilçede büyük heyecan yaşanmasına neden oldu. Süper Loto'da 9 haftadır devreden 11 Şubat tarihli çekiliş sonuçları dün gece açıklandı. Milli Piyango İdaresi tarafından Kahramanmaraş ve Sivas'tan oy

Zara’da 12 Milyon Lira Heyecanı - Sivas haberleri

12 milyon lirayı kazanan şanslı henüz ortaya çıkmadı ancak ilçede büyük heyecan yaşanmasına neden oldu.

Süper Loto'da 9 haftadır devreden 11 Şubat tarihli çekiliş sonuçları dün gece açıklandı. Milli Piyango İdaresi tarafından Kahramanmaraş ve Sivas'tan oynanan iki kuponun talihlilerine 12 milyon çıktığı belirtildi. Kuponlardan birisinin Sivas'ın 15 bin nüfuslu Zara ilçesinde oynandığı ortaya çıktı. Kuponun Zara'da bulunan tek Sayısal Loto bayiinde oynandığı ve geçtiğimiz hafta burada yaklaşık 4 bin kupon oynandığı belirtildi.

İlçenin tek Sayısal Loto bayi işletmecisi Yusuf Ziya Kurt, "1999 yılında ilçemizde bir Sayısal Loto bayi eksikliğini görmüştüm. O dönemde müracaat ederek Zara'ya tek Sayısal Loto bayiliğini aldık. O günden bugüne kadar ilçemizin küçük olması nedeniyle tek bayi olarak hizmet vermekteyiz. Bugüne kadar sadece 5 yıl önce On Numara'da büyük ikramiye ilçemizde bizim bayimiz tarafından oynatılmıştı. Dünkü ikramiyenin 24 milyona çıkması hepimizi heyecanlandırmıştır. Ben de dün İstanbul'daydım. Uçağa binerken de sanki içimden sanki bu sefer Zara'ya çıkacakmış gibi bir duygu vardı. Bir telefon görüşmesinde de Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda arkadaşlarımız da vardı yanımda bunu dile getirmiştim. Dedim bu sefer Zara'ya çıkacak demiştim. Zannediyorum 12 milyon liralık bir rakam Sivas tarihinin değil belki Anadolu tarihinin en büyük ikramiyesi olarak isabet etti" dedi.

"BAYİ OLARAK BİR BEKLENTİMİZ YOK"

İkramiyenin çıktığı bayi olarak bir beklentilerinin olmadığını belirten Kurt, "Ben çıkan vatandaşımıza hayırlı olsun diliyorum. Bu Milli Piyango ikramiyelerinde olumsuz hikayeler duymaktayız. Rakamın yüksek çıkmasından sonra belki insanlar bunun ağırlığını kaldıramamakta ve olumsuzluklar da yaşamakta. Umarım vatandaşımız böyle bir şeye maruz kalmaz. Herhangi bir bayi olarak beklentimiz yoktur. Hayırlı, uğurlu olsun kendisine güle güle harcamayı nasip etsin. Ancak bir tavsiyem var biz Zaralılar olarak eğitim ve öğretime önem veren bir ilçeyiz. Hem Türkiye genelinde hem Sivas özelinde bilinen bir değerdir. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize uzun soluklu burs sağlarsa seviniriz" diye konuştu.

İLÇE SAKİNLERİNİN 12 MİLYON LİRA HEYECANI

İlçe sakinlerinden Adil Öztürk ise "Çıkan hemşehrimize başarılar diliyorum. İlçemize, kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yatırım yapardım ekonomiye katkıda bulunmaya çalışırdık" ifadelerini kullandı.

Mehmet Çiçekli adlı vatandaş da, "Yıllardan beri ilçemize böyle bir ikramiye çıkmıyordu, ilimize de çıkmamıştı. İç Anadolu Bölgesi'ne de çıkmamıştı. Bu ikramiye bu sefer bizim ilçemize Sivas'ın Zara ilçesine çıktı. Çıkan arkadaşa bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Kendisi inşallah hayırlı yatırımlar yapar. Hayırlı, uğurlu olsun. Bana çıksa ben ilk önce Zaraspor'umuza yardım ederdim. Zara'ya da iş imkanı sağlar" şeklinde konuştu.

Yüksel Sarıtaş ise, "Zara için sevindirici bir şey. Hem memlekete hem Zara'mıza hayırlı olsun. Söylentiler var ama kim olduğu kesin olarak belli değil. İnşallah hayırlı işlerde kullanır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler