Türkiye Bu Listede 1.Oldu

Ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan ve global ölçekteki en önemli üretici ülkelerin sıralandığı rapora göre; ucuz maliyet, iş gücü, pazara erişim, sürdürebilirlik, tedarik zinciri gibi unsurlar, firmaların üret

Türkiye Bu Listede 1.Oldu

Ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan ve global ölçekteki en önemli üretici ülkelerin sıralandığı rapora göre; ucuz maliyet, iş gücü, pazara erişim, sürdürebilirlik, tedarik zinciri gibi unsurlar, firmaların üretim üslerini belirlemede başlıca faktörleri oluşturuyor.

Buna göre, dünyanın en büyük üreticisi olan Çin, artan işçilik ve işletme maliyetleri ile çekiciliğini nispeten kaybetmeye başladı. Çin'in yerine Malezya, Endonezya ve Vietnam gibi düşük maliyetli bölgelerin çekici hale geldiğine işaret edilen rapora göre, maliyet açısından Malezya ilk sırada yer aldı.

Rapor, Asya Pasifik ülkelerinin bir üretim destinasyonu olarak hakimiyetlerini sürdürdüğünü ortaya koyarken, endeks sıralamasında ilk 10'un 7'sini bölge ülkeleri aldı. Rapora göre, 2014'e göre üç basamak yükselerek sekizinci sırayı alan Türkiye ise Avrupa, Asya, Rusya ve Afrika'nın kesişim noktası olarak konumlanmasının yanı sıra önemli altyapı yatırımlarından da faydalanmakta.

Rapora göre Türkiye, Avrupa'nın ise en önemli üretim üssü konumunda bulunuyor. Hem güvenlik, hem de maliyet açısından daha güçlü enerji platformu, kaya gazı ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ABD'nin profilini güçlendirdiğine işaret edilen rapora göre, ABD de beş sıra yükselerek dördüncülüğe oturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler