Trabzonlu gazeteci Eroğlu Urfa'da konfrans verdi

Metin Eroğlu Urfa'da tecrübelerini paylaştı Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Bülent Okutan Gazetecilik Ödülleri Töreninde 'Asparagas' kitabi yazarı Trabzonlu gazeteci Metin Eroğlu ile eski emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz meslektaşlarına bir konferans verd

Trabzonlu gazeteci Eroğlu  Urfa'da konfrans  verdi

Metin Eroğlu Urfa'da tecrübelerini paylaştı

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Bülent Okutan Gazetecilik Ödülleri Töreninde 'Asparagas' kitabi yazarı Trabzonlu gazeteci Metin Eroğlu ile eski emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz meslektaşlarına bir konferans verdi. Konferansta Trabzonlu gazeteci Metin Eroğlu Gazetecilik konusunda bilgi ve tecrübelerini aktarırken, emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz’da Polis-Medya ilişkisi hakkında bilgi verdi..

EROĞLU" HABER YÜZÜNDEN MESLEKTAŞLARIMIZ TUTUKLANIYOR

Gazetecileri “Gazetecilerin Muharrir ve Muhaber olarak ikiye ayrıldığını ifade eden gazeteci-Yazar Metin Eroğlu ise “Muharrir olaylara  kendi düşüncesini de katarak aktaran adamdır. Muhabir ise, yaşanan olayı, yaşandığı haliyle yalın, yorumsuz, tarafların bütün düşüncelerine yer vererek servis eden insandır. Düşünmeyi her zaman vatandaşa bırakacaksın. Muharrir kendi düşüncesini satar ama muhabirin öyle bir hakkı yoktur.

Bugün geldiğimiz noktada gazeteler iki ayrı tarafa bölünmüş durumdadır. Karşıtlar ve yandaşlar diye. Biz gazeteciler hep aynı dili konuşur, aynı duyguları paylaşırız. Biz basın mensupları iyi anlaşacağız. Tamamen çıkarsız, menfaatsiz duygular üzerinde bu mesleği inşa edersek, çok farklı yerlerde olacağız. Yazdığı haber yüzünden tutuklana meslektaşlarımız var, elbette hoş bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK SIKINTIYI SAHADAKİ MUHABİRLER ÇEKİYOR

Ödül töreninde konuşan Emekli Emniyet Müdürü Yaşar Durmaz;  “En büyük sıkıntı sahadaki muhabirlerimizin çektiği sıkıntıdır. Ben eski bir emniyet mensubu olarak söyleyebilirim ki yerel ve ulusal basınla hiçbir zaman kötü bir diyaloğum olmadı. Sebebi de şu, ben polistim, işimi yaptım. Basının çalışmasına ve görevine saygı duydum. Onlarda bizim çalışmalarımıza saygı duydu. Bu ilişki karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde oldu

MEDYA VE POLİS BİLGİ PAYLAŞIR

. Halkın içinde saygın bir yerde olma her teşkilatın istediği gibi, polis teşkilatında en temel isteğidir. Medyayla polis arasındaki ilişkinin temelinde, bilgi paylaşımı vardır.  Medya ve polis arasındaki ilişkiler zaman zaman birbirine karşı olmuştur. Medya mensupları işlerini yapmak, haber toplamak zorundadırlar. Polis ve basın ilişkisini düzenleyen bir mevzuat yok. Sonuç olarak polis ile medya arasındaki anlaşmazlığın temelinde düzensizlik ve bilinçsizlik vardır’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler