Tekrar yürümek için 5 Bin TL lazım! - Tokat haberleri

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde epilepsi hastası 4 yaşındaki Mustafa Yaşar'ın yürüyebilmesi için 5 bin lira gerekiyor. Reşadiye ilçesinde bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Celil Yaşar (40) ile ev hanımı Nuray Kırca Yaşar'ın (34) oğulları Mu

Tekrar yürümek için 5 Bin TL lazım! - Tokat haberleri

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde epilepsi hastası 4 yaşındaki Mustafa Yaşar'ın yürüyebilmesi için 5 bin lira gerekiyor.

Reşadiye ilçesinde bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Celil Yaşar (40) ile ev hanımı Nuray Kırca Yaşar'ın (34) oğulları Mustafa Hüdayi Yaşar, 40 günlükken havale geçirdi. Yaşadığı rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan küçük Mustafa, uzun süre tedavi gördü. Hastalığı nedeni ile yürüyemeyen ve konuşamayan Mustafa, 9 aylıkken özel bir rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi almaya başladı. Tedaviye başlamadan önce başını dahi tutamayan küçük çocuk ilerleme kaydetti. Fizyoterapistler Mustafa'nın yürüyebilmesi için bir umut olduğunu belirterek, bunun için de ayakta dik durma cihazının alınmasını istedi. Asgari ücretle çalışan baba Ahmet Celil Yaşar, yaklaşık 5 bin TL olan cihazı temin edemedi. Hayırseverlerden destek bekleyen baba Yaşar, oğlunun yürüdüğü günleri görmek istiyor.

Anne Nuray Kırca Yaşar, epilepsi hastası olan oğlunun rahatsızlığı ile ilgili tam bir tanının henüz konulmadığını söyledi. 40 günlükken havale geçiren oğlunun yürüyemediğini ve konuşmadığını ifade eden anne Yaşar, "Oğlum bir ay boyunca Sivas'ta tedavi gördü. Oradan da Ankara'ya sevk edildi. Bütün tetkikler yapıldı ama henüz bir tanı konulamadı. Tanı belli olmadığı için hastalığının sebebini bilmiyoruz" dedi.

"OĞLUMUN YÜRÜYEBİLMESİNİ HER ŞEYDEN ÇOK İSTİYORUM"

Her anne gibi oğlunun yürüdüğünü görmek istediğini ifade eden Yaşar, "Fizyoterapist oğlumun yürüme şansı olduğunu söylüyor. İnşallah o cihazı temin edebiliriz. Oğlumun yürüyebilmesini her şeyden çok istiyorum. Cihazın 4.5-5 bin lira civarında olduğunu söylediler. Biz temin edemedik" diye konuştu.

"YÜRÜME ŞANSI VAR"

Fizyoterapist Mustafa Al ise, Mustafa'nın 9 aylıkken başladıkları tedavisinin devam ettiğini ve ilerleme kaydettiğini söyledi. Mustafa'nın tedaviye devam ederek yürümesine vesile olmak istediklerini ifade eden Al, "Tedavisini cihazlarla desteklersek yürüme şansı var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler