Hurdacılara Çin Malı Darbesi - Kayseri haberleri

Erciyes Hurdacılar Geri dönüşümcüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özhan, Çin'den gelen ithal metal nedeniyle 2014 yılında 80 kuruşa sattıkları malın 30 kuruşa düştüğünü söyledi. Özhan, hurdacılar olarak zorumda olduklarını söyledi. Erc

Hurdacılara Çin Malı Darbesi - Kayseri haberleri

Erciyes Hurdacılar Geri dönüşümcüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özhan, Çin'den gelen ithal metal nedeniyle 2014 yılında 80 kuruşa sattıkları malın 30 kuruşa düştüğünü söyledi. Özhan, hurdacılar olarak zorumda olduklarını söyledi.

Erciyes Hurdacılar Geri dönüşümcüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hakkında bilgiler veren başkan Mustafa Özhan, "Esnafımızın birliğini ve dirliğini sağlamak için bir dernek kurduk. Derneğimizde şuanda 300 üyemiz var. Üyelerimizin sıkıntılarını ve metaldeki sıkıntılar görüşüyoruz.2014 yılında 80 kuruş olan metal, şuanda 30 kuruş. Sokak toplayıcılarında da sıkıntı var. Sokak toplayıcısı olmazsa esnaf olmaz. Esnafın olmadığı yerde birlik, dirlik olmaz. Bizim sektörümüzde 3 bin kişi bu meslekten ekmek yiyor" diye konuştu.

Hurdacılık mesleğine değinen Özhan, "Hurdacılık mesleği çökmüş durumda. Metal fiyatının düşmesinden dolayı esnafımız zor durumda. Bize de işte "sokak toplayıcılarından bir şey almayacaksınız" deniyor. Sokak toplayıcılarından malzeme alındığında işyerlerini kapatıyorlar. Biz hurdacılar olarak esnafımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bizde ayrıca yer sıkıntısı olduğundan dolayı şuanda bize 300 işyeri lazım. Çarşıdaki esnafın sıkıntılarını aşmak için site kuracağız" şeklinde konuştu.

Çin'den gelen metal ithalatıyla ilgili de konuşan Özhan, "Bizim mesleğimizde demir olmazsa olmazlarımızdan. Demir olmadığı zaman hiçbiri olmaz. Hepimizin beklentisi inşallah bu durum düzelir. Çin'den çok büyük ithalat geliyor. Çin'den gelen mal bizi çok etkiledi. Bu fiyatların düşmesine Çin'den gelen mallar etki etti" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler