Askere tecavüz davasında karar!

GASP ve hırsızlık suçlarından Erzurum’daki Karskapı 1’nci sınıf Askeri Cezaevi’nde kalan er U.S.’ye tecavüz eden 3 er arkadaş yargılandıkları 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.   Tecavüz, 10 Ağustos 2012 günü 9’uncu Kolord

Askere tecavüz davasında karar!

GASP ve hırsızlık suçlarından Erzurum’daki Karskapı 1’nci sınıf Askeri Cezaevi’nde kalan er U.S.’ye tecavüz eden 3 er arkadaş yargılandıkları 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 
Tecavüz, 10 Ağustos 2012 günü 9’uncu Kolordu Komutanlığı’na bağlı Karskapı Birinci Sınıf Askeri cezaevi’nde meydana geldi. İddiaya göre cezaevinde kalan 24 yaşındaki er E.D., yatağına çağırdığı 25 yaşındaki U.S.’ye, 24 yaşlarındaki er arkadaşları F.K. ve V.V. ile tecavüz etti. Kimseye anlatmaması için tehdit edilen U.S., ertesi Sabah yaşananları cezaevindeki komutana bildirdi. Bunun üzerine askeri mahkemeye çıkarılan E.D., F.K. ve V.V. 15 Ağustos 2012 günü tutuklandı. Daha sonra dosya, görevsizlik kararıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 3 er hakkında ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Koğuşta uyumak için yatağa geçtiği sırada E.D.’nin kendisini yanına çağırdığı ileri süren U.S., "E., F. ve V., sırayla tecavüz etti. Tecavüzden sonra bana sigara yaktılar, birlikte sigara içtik. Ertesi gün cezaevinde görev yapan rütbelilere durumu bildirdim" diye konuştu.
 
 
V.V., F.K. ve E.D. 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olurken, dün 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20’nci duruşma görüldü. F.K. ve E.D. duruşmaya katılmazken, başka bir suçtan Kırklareli Açık Cezaevinde kalan V.V., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. V.V. suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi. E.D.’nin avukatı Altay Onursal, cinsel birlikteliğin zorla değil rıza ile yapıldığını öne sürdü. Onursal, U.S.’nin terhis olduktan sonra bu işi meslek edindiğini öğrendiklerini iddia etti. Avukat Altay Onursal, "U.S.’nin kendi isteğiyle yapılan bir fiili livata var. Cinsiyet değiştirmek için para biriktirdiğini öğrendik. U.S. olaydan sonra askeriyedeki söylentiler üzerine infial yaratmaması için komutanların baskısı ile şikayetçi olmuştur" dedi.
 
Mahkeme heyeti, E.D., F.K. ve V.V.’yi U.S.’ye karşı ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan önce 8 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, eylemin birden fazla kişiyle yapıldığını dikkate alarak cezayı yarı oranında artırarak 12 yıla çıkardı. Heyet, bu cezayı da 1/4 oranında artırarak 3 sanığı 15’er yıl hapis cezasına çarptırarak, tutuklanmalarına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler