80 yıl sonra kimlik sahibi oldu

Kilis'in Polateli ilçesinde çobanlık yapan Zekeriye Şengül, ilçe kaymakamının girişimleri sonucunda kimliğine 80 yıl sonra kavuştu. Kilis'in Polateli ilçesi Eğlen köyünde yaşayan ve çobanlık yapan Zekeriye Şengül'ün yakınları, köyü ziyarete gelen Kaymakam

80 yıl sonra kimlik sahibi oldu

Kilis'in Polateli ilçesinde çobanlık yapan Zekeriye Şengül, ilçe kaymakamının girişimleri sonucunda kimliğine 80 yıl sonra kavuştu.

Kilis'in Polateli ilçesi Eğlen köyünde yaşayan ve çobanlık yapan Zekeriye Şengül'ün yakınları, köyü ziyarete gelen Kaymakam Adem Uslan'a Zekeriye Şengül'ün kimliği olmadığını söyledi. Hastalık ve devletteki resmi işlerde sıkıntılar yaşadığı belirtilen Zekeriye Şengül'ün geçimini ise çobanlık yaparak, sağladığı kaydedildi. Kaymakam Adem Uslan, Zekeriye Şengül ile ilgili olarak Nüfus Müdürlüğü'ne gerekli talimatı vererek, kaydının bulunup bulunmadığının incelenmesini, neden kaydının olmadığının ise araştırılmasını istedi. Yapılan araştırmalar ve tahkikatlar sonucun da, Zekeriye Şengül'ün doğumundan bu yana ne kendisinin ne de yakınlarının nüfus müdürlüklerine başvurmadığı ve hiç nüfus cüzdanı almadığı belirlendi.

Kaymakam Uslan'nın talimatı ve girişimleriyle gerekli tahkikatlar ve incelemeler yapılarak Zekeriye Şengül'ün, nüfus cüzdanı verilmesine Nüfus Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından karar verildi.

Zekeriye Şengül'e 80 yıl sonra ilk kez sahibi olduğu Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı, Kaymakam Uslan tarafından teslim edildi.

Büyük sevinç yaşayan Şengül, Uslan'a yardımlarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler