"Türk halkı depresyonda"

MHP Trabzon Milletvekili aday adayı iş adamı Hüseyin Kıran, Trabzon’da sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Zorlu Grand Otel’de düzenlenen toplantıda Kıran, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aday adaylığı sürecinden bugüne gelinen durum

"Türk halkı depresyonda"

MHP Trabzon Milletvekili aday adayı iş adamı Hüseyin Kıran, Trabzon’da sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Zorlu Grand Otel’de düzenlenen toplantıda Kıran, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aday adaylığı sürecinden bugüne gelinen durumu özetleyen Kıran, şunları söyledi:

TÜRK HALKI DEPRESYONDA

“Türkiye’nin bir çok sorunları var. Türk halkı şuan da depresyonda. Trabzon’da yüzde 4,5 ile ikinci sırada. İnsanların artık psikolojisi bozuldu. Bugün ki iktidar öğrencilerle sorunlarını copla çözdü. Vatandaş ile sorunlarını biber gazıyla. Halkla olan sorunlarını tazyikli suyla. Ama Güneydoğu’da sorunların müzakere ile çözmeye çalıştı. Ülkemiz Türk tarihinin en sinsi oyunları ile karşı karşıyayız. Türkiye sürekli uyutuldu. “Uyan Türkiye” sloganını ben tesadüfen söylemedim. Ben uyutulmuş Türkiye’de bıçak kemiğe dayanmadı, yarıya kadar kesti. Artık Türkiye’nin ayağa kalkması lazım” dedi.

İNSANLAR AÇLIK SINIRI ALTINDA

“Terör başını barış elçisi olarak ilan ettiler. Ekonomi çok güzel dediler. 17. Büyük ekonomi dediler, zaten öyleydi. Türkiye’nin ekonomisi bugün 18-19’a düştü. Açılış sınırı bin 450 TL. Türkiye’de insanlar açlık sınırının altında.”

TRABZON ANTİ DEPRESAN KULLANIMINDA İKİNCİ SIRADA

Anti depresan kullanımında Trabzon’un Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını kaydeden Kıran, “Güzel bir kampanya dönemi geçirdim. Tabandan Trabzon halkından çok büyük teveccüh gördüm. Telefonlarıma cevap veremez duruma geldim. Samsun’dan Batum’a kadar istihdama dönük AKP Döneminde bir tane yatırım var mı? Türkiye 12 yıl önce 70 milyondu. Şimdi 80 milyon civarında.  2 binli yılların başında 1 milyon civarı olan Trabzon, bugün bakıyoruz nüfus 750 bin. 8 Milletvekili ile temsil edilirken 6’ya düştü. Trabzon bitmiş tükenmiş. Trabzon diye bir şey kalmadı. AK Parti devam ederse Trabzon diye bir şey kalmayacak. Anti depresan kullanımında Trabzon ikinci sırada. Gelen giden Turizm hikayesi anlatıyor. Turizmin bize dönüşebilecek hiçbir yatırımı yok. Öyle fuarlara gidip fındık dağıtma ile turizmi kalkındırma şansımız yok. Trabzon’un turizmle alakalı yeni projeler oluşturulması lazım” dedi.

 

TURİSTLER OTELE KAPANIYOR

Kıran, Uzungöl gibi Trabzon’da alternatif turizm bölgeleri oluşturulması gerektiğini ifade ederek, “Uzungöl’ün çektiği turist gibi alternatif turizm bölgeleri oluşturulmalı. Trabzon’da bu var.  Turist geliyor Trabzon’a, 4 günde bitiriyor. Turist geliyor akşam 19:00’de otele kapanmak zorunda. Şehirde gideceği yer var mı yok? Zaman geçirebileceği, eğleneceği hiçbir şey yok. Trabzon’da sosyal hayat bitti. Şimdi Trabzon sanki Trabzon değil de İran’ın bir şehriyiz. Sosyal anlamda kültürel anlamda geri gitmiş” diye konuştu.

BIKTIK USANDIK!

2010-2011 Şampiyonluğuna ve şike sürecine de değinen Kıran, konuşmasını şu şekilde devam etti: “Trabzonspor’umuz vardı. İki kere AK Parti döneminde zorla kupamızı çaldılar. Trabzonspor’un 2010-11 Şampiyonluğu kimde, kim aldı, kim vermiyor? Bunun cevabı belli. Türkiye Cumhuriyetinin yüce mahkemesi şike var dedi. Fenerbahçeli yönetici ve bazı futbolculara ceza verdi. Sonra Yargıtay’a gideriz dediler. Yargıtay’da şike var dedi. Türkiye’de adaletin tecelli etmesini engelleyen kim? Trabzonspor’un kupasını Fenerbahçe’nin müzesine rehin bırakan kim? Trabzon halkı haksızlıklara dikkat etsin. Hiçbir yatırım yok. İnsanlar depresyonda. İnsanlar bir birini boğazlıyor. Kaos gerilim, stres. Sensin bensin. Bir arada oturduğumuzda insanlarla neredeyse boğaz boğaza geleceğiz. Hakikaten bıktık usandık”  

SANDIKLARA ÇÖKECEĞİZ

Kıran, “Bu seçim Türk milletinin var olma seçimidir. Demokrasinin seçimidir. Biz sandıklara çökeceğiz. Sanmasınlar ki sandıkları bırakacağız. Burada şehitlerin kanı var. Herkesin kanı var. Güneydoğu’da kahpece şehit edilen askerlerimizin kanı var. Bu seçim o seçim. Hepsinin üzerimizde hakkı var. Bizi bekliyorlar. Türk halkını gözlüyorlar. İnşallah Türk halkı bu sefer onlara layık olduğu şekilde MHP’ye oy vererek sahip çıktığının mesajını verecektir. Bizden bu vatana zeval gelmez. Her birimiz bu vatan için canın vermeye ant içmiş fertleriz. Bizim koltuk, rant, ihale, makam mevki yalakalık hesabımız yok. Bizim meselemiz memleket meselesi” dedi.

PROJELERİ SIRALADI

Projelerini de açıklayan Kıran, “Ak Parti Aday adayları çıkmış proje anlatıyor. Proje fatihi olmuşlar. Bugüne kadar neredeydiniz. Hangisini yaptınız. Nerede 61 proje. Milleti Aldatma ve Kandırma Partisi. Hakikaten Trabzon ile dalga geçiyorlar. Güney Çevre Yolu. Bizim projelerin başındadır. Bu yılar önce projelendirildi şimdi AK Parti tarafından rafa kaldırıldı. Tren yolu olmazsa olmazdır. Bağlanmak zorunda. Trabzon’da hayat pahalı. İnsanlar kaçıyor. Zaten asgari ücret 950 TL. Kaçıyor mecburine gidiyor. Tren yolu olsa pahalılık düşer. Bizim olmazsa olmaz projelerimizden. Trabzon sahil bölümünde deniz olan şehir. Ama vapurla deniz ulaşımı ile tek bir şeyimiz. Trabzon’da kayığa dahi binmemiz yüzde 90’lar var. Trabzon ile alakalı denizi kullanacağız. Trabzon’a ikinci pist yapıp bitireceğiz. Trabzon’u bölgenin lider şehirlerden biri haline getireceğiz. İkinci devlet üniversitesi. İkinci devlet üniversitesini getirmek için çok ciddi çalışmalarımız var. Tarım ve Hayvancılık. Trabzon’da tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Fındık politikası zaten iflas etmiş. Vatandaşlara ciddi projelerle gidip Trabzon’un tarım ve hayvancılığını ayağa kaldıracağız. Trabzon’da işsizliği sonlandıracağız. Sosyal yardımlar kesilmeyecek, artarak devam edecek” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel