Türk doktorlardan müthiş başarı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Atatürk Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi iş birliğinde bilimsel çalışma yürütüldü.AÜ Materyal Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Nuran Ay, 1996 yılından beri borun 250  bileşenden b

Türk doktorlardan müthiş başarı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ), Atatürk Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi iş birliğinde bilimsel çalışma yürütüldü.

AÜ Materyal Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Nuran Ay, 1996 yılından beri borun 250  bileşenden biri olan "bor nitrür"le çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. 
 
"Bor Nitrür"ün doğada bulunmayan bir bileşik olduğunu belirten Ay,  2012 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zekai  Halıcı koordinatörlüğünde "Kemik Kırık İyileşmesinde Bor Nitrürürün Rolü" adlı  çalışmaya başladıklarını kaydetti. 
 
Yaptıkları çalışmalar sonucunda bor nitrürün kemik kırıklarının  iyileşmesinde büyük bir performans gösterdiğini anlatan Ay, şöyle konuştu: 
 
"Kemiklerin antibiyotik ve diğer ilaçları kullanılmadan daha hızlı  iyileşmesini sağladık. Yaptığımız çalışmalara ve elde ettiğimiz verilere göre  kırığın iyileşme süresi yüzde 50'den daha fazla kısaldı. Başarılı bir şekilde,  hiç enfeksiyon olmadan iyileştiği tespit edildi. Özellikle sporcu yaralanmaları  ve kısa süreli çıkılan kayak tatillerinde meydana gelen yaralanmalar açışından bu  çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz." 
 
Çalışmanın 2015 yılında sonlanacağını aktaran Ay, konuyla ilgili Türk  Patent Enstitüsü'ne başvuru yaptıklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem