TTSO’ya BTP'den ziyaret

 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) milletvekilli adayları Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyarete BTP birinci sıra milletvekili adayı Nihat Hekimoğlu, ikinci sıra Ömer Turan’ın yanı sıra İl Başkanı Yücel Keskin, İl Sekreteri Hacı Gaydan, Yön

TTSO’ya BTP'den  ziyaret

 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) milletvekilli adayları Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyarete BTP birinci sıra milletvekili adayı Nihat Hekimoğlu, ikinci sıra Ömer Turan’ın yanı sıra İl Başkanı Yücel Keskin, İl Sekreteri Hacı Gaydan, Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Demir ve Hasan Kerastacı katıldı.

 BTP Heyetini karşılayan TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’na Meclis Başkanı Yardımcısı İbrahim Nalbant, Yönetim kurulu Üyesi Tolga Avcı ve Genel Sekreter Hakan Gürhan eşlik etti. Başkan Hacısalihoğlu Türkiye’de bir siyasi parti genel başkanının Trabzon’dan çıkmasının önemli olduğuna işaret etti.

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi her kamuoyuna açıkladığı programları takip ettiklerini belirten Hacısalihoğlu BTP’nin de iddialı bir program açıkladığını ve gerekli kaynakları belirttiğini dile getirdi. Heyete, TTSO’nun hazırlamış olduğu Trabzon’un Geleceğe Yönelik Olarak Siyasi Partilerden Beklentileri, Trabzon’un Gelişim Stratejisi ve Master Planları yapılan proje kitaplarını sundu.

 Partilerin Türkiye’nin geleceğine yönelik programlarının yanı sıra illere yönelik programların da önemli olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu bu anlamda temel sorunların bilindiğini vurguladı. En başta işsizlik sorununun giderilmesi ve iş sahalarının açılmasının toplumun en önem verdiği beklenti oluştuğunu ifade etti.

Hacısalihoğlu, bir taraftan da işverenlerinde işçi aramakta olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “ Zorluk yetişmiş işgücü olmadığından kaynaklanıyor. İş arayan ile eleman arayan arasındaki en büyük problem bu. Bunun üzerinde durulması gerekiyor. Bu tezadı aşmak için gelişmiş ülkelerin uyguladığı Endüstri Meslek Liselerini Ticaret ve Sanayi Odalarının yönettiği sistemler var. Bu konuda TOBB’un ülkemizde bir çalışması var. Endüstri Meslek liselerinden yetişenlere TOBB bir milyon 300 bin üyesinin iş verdiğine göre bu insanların isteğimiz gibi yetiştirmek istiyor. Ve herkes iş sahibi olsun, işsiz kalmasın, ülke kazansın.

 Almanya ve Avusturya’da öğrenciler işyerlerine veriliyor ve buralarda yetişiyor. Okulu bitirince de iş sahibi oluyor. Yetişmiş insan gücü nasıl olacağını çözmüş olan bu modelin ülkemizde de olmasında yarar görüyorum. Odamızda bu konuda çalışmalar yapıyor ve Milli Eğitim ile işbirliğinde Avrupa’daki bu örnek modelleri incelemeye başladık. Ayrıca Endüstri Meslek liselerini gençlerimizin tercih etmesi için oda olarak bir reklam kampanyası yapıyoruz. Yeter ki gençlerimiz iş sahibi olsun.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler