TSK harekete geçti!

Kobani’nin doğu ve güneydoğusunda bulunan stratejik tepelere bayrağını diken IŞİD ile YPG/YPJ güçleri arasında çatışmaların artması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırına füze rampaları yerleştirdi.  Kobani işgalinin 23. gününde IŞİD, kentin doğ

TSK harekete geçti!
Kobani’nin doğu ve güneydoğusunda bulunan stratejik tepelere bayrağını diken IŞİD ile YPG/YPJ güçleri arasında çatışmaların artması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırına füze rampaları yerleştirdi.
 
 
Kobani işgalinin 23. gününde IŞİD, kentin doğusunu ele geçirip beş noktaya bayraklarını diktikten sonra kent merkezine ilerliyor. Kenti havan topu mermileriyle vuran IŞİD militanları, güney, doğu ve batı taraftan kent merkezine sızmaya çalışıyor. YPG/YPJ güçleri ve silahlı siviller ile IŞİD militanları arasında uzun namlulu silahlarla sokak çatışmaları şiddetlenerek artıyor.
 
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı çevresinde hareketli saatler yaşanıyor. Çatışmalardan seken uzun namlulu silah mermileri ve havan topları Türkiye tarafına düşüyor. Çevrede güvenlik önlemleri alan jandarma, köylerin çevresine kimseyi yaklaştırmıyor.
 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST DÜZEYDE
 
Sınıra noktada gerçekleşen IŞİD ile YPG/YPJ çatışmalarının şiddetlenmesi nedeniyle güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaran Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına füze rampaları yerleştirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler